«Παλιά ηγεσία» χαρακτήρισε την εκλογή της Φώφης Γεννηματά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, σχολιάζοντας πως «ήθελε να εκλεγεί από μία ανοικτή διαδικασία γιατί ή ίδια δεν τράβαγε και γιατί πιστεύει ότι θα επιστρέψουν πίσω ψηφοφόροι που έχουν φύγει», ωστόσο -όπως υποστήριξε- «ο νόμος λέει ότι όταν ένα κόμμα μικραίνει, δεν ξανανεβαίνει».

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε «λάθος» την εκλογή της κα Γεννηματά και προσέθεσε ότι η Κεντροαριστερά «εάν έβγαζε αρχηγό τον Ανδρουλάκη μπορεί να είχε μια ελπίδα».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι είχε δεχτεί και ο ίδιος πρόταση από την κα Γεννηματά, προ του εγχειρήματος, να συνεργαστούν προεκλογικά αφού κρατήσουν ο κάθε φορέας το κόμμα του, την οποία (σ.σ. πρόταση) απέρριψε, όπως είπε, γιατί η κα Γεννηματά είναι όμηρος όσων από το ΠΑΣΟΚ έφεραν τη χώρα στην κατάσταση που είναι σήμερα.

«Εάν κάνανε ευρύτερη ανανέωση και διώχνανε την παλιά σχολή, εάν εξηγούσαν πώς θα πληρώσουν τα δάνειά τους και πώς διόρισαν τόσο κόσμο μπορεί και να σκεφτόμουν τη συμμετοχή μου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης.

Μιλώντας για την πιθανότητα συμμετοχής σε οικουμενική κυβέρνηση ο κ. Λεβέντης επανέλαβε: «Δεν επιθυμώ θέση στην κυβέρνηση, μπορώ να συμμετάσχω σε οικουμενική για να αναγκαστούν να κάνουν τα σωστά».

Ερωτηθείς εάν συμφωνεί με τον πρωθυπουργό ότι «πλησιάζουμε τη μεταμνημονιακή εποχή», απάντησε: «Με όσα έχει υπογράψει, δεν ισχύουν αυτά» και προέβλεψε ότι και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τη ΝΔ «θα έλθει η ώρα της εκδίκησης του κόσμου».

Αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, ο κ. Λεβέντης δήλωσε: «Ο Μητσοτάκης λέει θα λύσει τα προβλήματα. Γιατί δεν τα έλυσε ο Σαμαράς, όταν κυβερνούσε;».

Τέλος, μιλώντας για τις πρόσφατες καταστροφές στη Μάνδρα, σημείωσε: «Ένας δήμος όταν έχει κάποια λεφτά δεν κοιτάει να πάρει μηχανήματα, αλλά υπαλλήλους για να συντηρήσει τις πελατειακές σχέσεις».