Κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και συνολικά στην κυβέρνηση, άσκησε η Φώφη Γεννηματά, μία ημέρα μετά την εκλογή της στην ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», η κ. Γεννηματά υπογράμμισε πως διάλογος με τον κ. Τσίπρα δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα επειδή «κυβερνά με μια ακροδεξιά απόφυση» και «υλοποιεί τις πιο συντηρητικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που του επέβαλαν οι συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης ακριβώς γιατί είχε πλήρη αδυναμία να διαπραγματευθεί σωστά με ένα τεκμηριωμένο σχέδιο».

Σχολιάζοντας την ανάρτηση του πρωθυπουργού σχετικά με την εκλογή της, η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι «η συναίνεση προϋποθέτει την αντικειμενική παρουσίαση των γεγονότων και την αποδοχή της πραγματικότητας».

Αναφερόμενη στη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές της Κεντροαριστεράς, η κ. Γεννηματά σημείωσε: «Ήμουν αισιόδοξη ότι η πρώτη Κυριακή δεν ήταν συγκυριακή... Ήταν η πρώτη οργανωμένη κοινωνική αντίδραση στις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μια πράξη αντίστασης. Υπάρχει υπεράσπιση της παράταξης, η προσδοκία για μια παράταξη νίκης αλλά υπάρχει η αντίδραση απέναντι στην κυβέρνηση αλλά και αντίδραση απέναντι στη λογική της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επιμένει σε συντηρητικές πολιτικές και στο μέλλον. Έχουμε χαράξει μια αυτοδύναμη στρατηγική».

Επιπλέον, ρωτήθηκε για το αν στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν ο πρωθυπουργός τής πρότεινε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απάντησε: «Όχι. Δεν υπάρχει καμία πρόταση συνεργασίας από τον κ. Τσίπρα». Όπως χαρακτηριστικά είπε, «ήταν μία τυπική επικοινωνία», προσθέτοντας ότι είναι «σημαντικό να υπάρχει αυτός ο πολιτικός πολιτισμός».

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι «η δημοκρατική παράταξη πρέπει να ανακάμψει διότι είναι συνυφασμένη με την ανάκαμψη της χώρας», ενώ όπως επανέλαβε, «το βάρος θα πέσει στο νέο ενιαίο φορέα, εκεί θα παίρνονται οι αποφάσεις». Εκτίμησε ακόμη ότι «δεν είναι στιγμή να μιλήσουμε για διάλυση κομμάτων». «Είχα μιλήσει για συνέδριο τον Δεκέμβριο αλλά καταλαβαίνετε ότι δεν προλαβαίνουμε να το οργανώσουμε» είπε.

Κληθείσα τέλος να σχολιάσει το ποσοστό που συγκέντρωσε ο ανθυποψήφιός της για την προεδρία της Κεντροαριστεράς Νίκος Ανδρουλάκης, απάντησε: «Το θέμα είναι το μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που ψήφισαν. Το κρίσιμο είναι την επόμενη ημέρα να συνεχίσουμε όλοι μαζί».