Αποστόλου: Μέχρι τέλος του χρόνου το νομοσχέδιο για την κάνναβη

|
THESTIVAL TEAM

Μέχρι τέλος του χρόνου εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία του νομοσχεδίου για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτή Εύβοιας, Βαγγέλη Αποστόλου.

«Επεξεργαζόμαστε αυτή την ώρα τη θεσμική θωράκιση της συγκεκριμένης καλλιέργειας, μόνο για ιατρικούς σκοπούς. Από τη μια μεριά, το τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον και από την άλλη το ιατρικό ενδιαφέρον που υπάρχει για τη συγκεκριμένη περίπτωση, θα προσπαθήσουμε, όσο το δυνατόν, να τα συνδυάσουμε προς όφελος της χώρας μας που έχει ανάγκη από επενδύσεις, ιδιαίτερα στον αγροτικό χώρο» επισήμανε σε συνέντευξη του στο «Πρακτορείο 104,9 fm» ο κ. Αποστόλου, διευκρινίζοντας πως αυτή τη στιγμή γίνεται η τεχνική επεξεργασία των λεπτομερειών του νομοσχεδίου.

Για το «Ελληνικό Γιαούρτι»

Σε ό,τι αφορά την αντίδραση της Ελλάδας στη νομοθέτηση, από την Τσεχία, της χρήσης της ονομασίας «ελληνικό γιαούρτι» ως επισήμανση σε προϊόντα και τις δηλώσεις εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι η ονομασία «ελληνικό γιαούρτι» δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε προϊόντα που παράγονται εκτός Ελλάδας, ο κ. Αποστόλου διευκρίνισε: «Θέλω να πιστεύω ότι η αντίδραση του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μας βοηθήσει προς την κατεύθυνση να μας δοθεί μία απάντηση και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή -γιατί βλέπουμε την Τσεχία να μην απαντάει. Να αναγκάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τσεχία να μας δώσει τις απαντήσεις, για να ξεκαθαρίσουμε κι εμείς από εδώ και πέρα τι θα κάνουμε, διότι αν δεν αποσύρει τη συγκεκριμένη ρύθμιση η Τσεχία θα προσφύγουμε σε άλλα μέτρα».

Υπογράμμισε, δε, ότι «δεν πρέπει και δεν μπορούμε να αφήσουμε να παραπλανιούνται οι καταναλωτές και ταυτόχρονα να χρησιμοποιείται από άλλη χώρα ο όρος «ελληνικό γιαούρτι».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.