Ηχηρό παρών ζητά το Ποτάμι και στον δεύτερο γύρο των εκλογών για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, από τους 210.505 πολίτες που ψήφισαν στις εκλογές της Κυριακής.

Μετά την συνεδρίαση των κομματικών οργάνων του Ποταμιού, αποφασίστηκε η «γραμμή » για μεγάλη συμμετοχή και στην «μάχη» μεταξύ Φώφης Γεννηματά και Νίκου Ανδρουλάκη.

«Το Ποτάμι καλεί τους 210.505 πολίτες που ψήφισαν στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου να δώσουν το παρών στις κάλπες και στις 19 Νοεμβρίου» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ποταμιού.

«Η χώρα έχει ανάγκη από μια τολμηρή πρόταση αλλαγής από ένα νέο φορέα που θα καλύπτει και θα εκπροσωπεί φιλελεύθερους, προοδευτικούς, σοσιαλδημοκράτες, κεντροαριστερούς, οικολόγους» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κόμματος» σημειώνει ακόμη το Ποτάμι και καταλήγει: «Ο νικητής των εκλογών πρέπει να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τη δυναμική που αναπτύχθηκε στον προοδευτικό χώρο» τονίζεται και προστίθεται ότι η δυναμική του εγχειρήματος πρέπει να θεωρηθεί και ως απάντηση στην ανερμάτιστη λαϊκίστικη πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».