«Όταν ξεκινήσαμε το θεσμό των περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων κάποιοι μίλησαν για επικοινωνιακό τέχνασμα. Κάποιοι προσπάθησαν μάλιστα να αποτρέψουν τα στελέχη τους από το να μετέχουν», σημείωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο 6ο συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, στην Κομοτηνή.

Όπως τόνισε, «αν βρεθήκαμε στο σημείο της χρεοκοπίας είναι γιατί πάντα συνυπήρχαν δύο Ελλάδες: Η μία της παραγωγής και της δημιουργίας, και εκείνη της φοροδιαφυγής και αρπαχτής». «Η πρώτη πάσχιζε να αναδείξει τις παραγωγικές δυνατότητες του τόπου, να δημιουργήσει, ενώ η δεύτερη κοίταζε να απομυζήσει τον κόπο της πρώτης», πρόσθεσε, μιλώντας Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη βγαίνουν από το καθεστώς περιθωριοποίησης και μετατρέπονται σε πόλο εξελίξεων αξιοποιώντας και ισχυροποιώντας τηθέση της Ελλάδας στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Είπε ότι «μέχρι τις εκλογές του 2019 θα επιστρέψω αρκετές φορές στη Θράκη», ενώ έκανε λόγο για ορατές δυνατότητες ανάκαμψης για τον πρωτογενή τομέα.

«Όταν ξεκινήσαμε αυτόν το πρωτότυπο θεσμό των περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων, κάποιοι που ίσως να μην μπορούσαν να κατανοήσουν την αξία του διαλόγου και της σύνθεσης σε τοπικό επίπεδο, έσπευσαν να μιλήσουν για επικοινωνιακό πυροτέχνημα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο αναπτυξιακό περιφερειακό συνέδριο της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, στην Κομοτηνή.

Τόνισε ότι «προσπάθησαν μάλιστα να αποτρέψουν και τα αυτοδιοικητικά τους στελέχη να συμμετάσχουν».

Πρόσθεσε ότι «η εξαιρετική επιτυχία όλων των προηγούμενων συνεδρίων αποδεικνύει ότι αυτή η μηδενιστική προσέγγιση, δεν έχει σχέση με την αλήθεια» και πως κανείς καλόπιστος άνθρωπος, ό, τι κόμμα κι αν υποστηρίζει, δεν θα μπορούσε να πει ότι το συνέδριο αυτό είναι μια ευκαιρία για την περιοχή.
Από το πώς αντιμετωπίζει ο καθένας την προσπάθεια να ανοίξουν δρόμοι ανάπτυξης, από το πώς αντιμετωπίζει το κοινωνικό μέρισμα και κάθε βήμα για να ξεκολλήσουμε από τη στασιμότητα, από το πώς αντιμετωπίζει το κυνήγι κατά της φοροδιαφυγής και των off shore κρίνεται, τόνισε αφήνοντας σαφείς αιχμές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ο καθένας καταλαβαίνει τη διαφορά της Θράκης από τα νησιά Καϋμάν», συμπλήρωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι αποδεικνύεται ποια σχολή σκέψης, ήθους, συνέπειας, σοβαρότητας, εθνικής ευθύνης, εκπροσωπεί ο καθένας:

-Από πώς αντιμετωπίζει ο καθένας τις προσπάθειες όχι της κυβέρνησης, αλλά των παραγωγικών τάξεων, και της ίδιας της χώρας, να ανοίξουν δρόμους ανάπτυξης.

-Από το πώς αντιμετωπίζει τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, που ανακοινώθηκε χτες

-Από το πώς αντιμετωπίζει κάθε μέτρο και κάθε βήμα, που αποσκοπεί να ξεκολλήσει την Ελλάδα από την στασιμότητα.

Από το πώς αντιμετωπίζει τον αγώνα κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής, της φοροδιαφυγής, των φορολογικών παραδείσων και των offshore.»Ο καθένας άλλωστε που θέλει να καταλάβει, καταλαβαίνει τη διαφορά ανάμεσα στη Θράκη και στα νησιά Κέιμαν», σημείωσε επίσης ο πρωθυπουργός.