Να διαφυλάξουν τη διάθεση της μαζικής προσέλευσης των προοδευτικών πολιτών ζητά από την Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς την Κυριακή, ενώ επισημαίνει πως πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της συγκρότησης του νέου ενιαίου και πολυτασικού φορέα.

Ο κ. Καμίνης σε γραπτή του δήλωση επισημαίνει ότι περισσότεροι από 200.000 πολίτες ψήφισαν για την εκλογή επικεφαλής του νέου, ενιαίου φορέα και ζητούν τη δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης, ενώ τονίζει πως «η αθρόα προσέλευση στις κάλπες είναι μια πρώτη σημαντική νίκη, την οποία πρέπει πάση θυσία να διαφυλάξουμε στη διαδικασία εκλογής που συνεχίζεται». Σύμφωνα με τον ίδιο, η παρουσία όλων στις κάλπες και στις επιτροπές θα είναι πολιτική δήλωση, επιβεβαίωση της απαίτησης για τον νέο φορέα.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου αποκαλύπτει μία διακριτή τάση στην κοινωνία, που ανήκει στη δημοκρατική παράταξη και ζητά την υπέρβαση των σημερινών στενών κομματικών ορίων, διεκδικώντας έναν πολιτικό οργανισμό που θα μάχεται για μια ανοιχτή κοινωνία και θα έχει σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Σε ό,τι αφορά τον ίδιο ειδικότερα, σημειώνει ότι προσπάθησε να εκφράσει αυτή την ανάγκη και διαβεβαιώνει όλους τους πολίτες ότι η προσπάθειά του θα συνεχιστεί: «Από σήμερα κιόλας προχωρούμε στη διαμόρφωση ενός πολιτικού πλαισίου προοδευτικών αρχών και θέσεων, το οποίο θα καταθέσουμε στο ιδρυτικό συνέδριο της παράταξης. Συνέδριο που να οδηγεί σε ένα ενιαίο πολυτασικό κόμμα, ανοιχτό στην κοινωνία, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Είναι χρέος δικό μου και όλων μας να διαφυλάξουμε μέχρι τέλους το κύρος της διαδικασίας, γιατί μόνο αυτό εγγυάται την ενότητα που θα δώσει νικηφόρα προοπτική στην παράταξη».

Τέλος, ο κ. Καμίνης σημειώνει πως θα συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη την προσπάθεια που ξεκίνησε τον Αύγουστο, «ώστε να ανοίξουμε τον νέο φορέα στην κοινωνία και ιδίως στη νέα γενιά, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την πολιτική του αυτονομία, απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ».