Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο περιφερειάρχης της Στερεάς Ελλάδας και γιος του δολοφονημένου από τη 17 Νοέμβρη Παύλου Μπακογιάννη, Κώστας Μπακογιάννης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου και σχολιάζοντας την άδεια που χορηγήθηκε στον καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια τρομοκράτη και φερόμενο ως υπαρχηγό της οργάνωσης, ο Κώστας Μπακογιάννης, εξέφρασε την οργή του, λέγοντας χαρακτηριστικά «στην αρχή έπαθα σοκ. Λέω δεν είναι δυνατόν, δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, διότι κάτι τέτοιο ξεπερνάει την πραγματικότητα».

«Η πρώτη μου σκέψη ήταν να μην δουν τα παιδιά μας, εμένα και της αδελφής μου, ειδήσεις, να μην δουν δελτίο. Για όλους όσοι έχουν χάσει κάποιον δικό τους άνθρωπο, είναι γνωστό ότι πρέπει να εξηγήσεις στα παιδιά όταν σε ρωτάνε «πού είναι ο παππούς; Γιατί σκότωσαν τον παππού;», συνέχισε. Όπως είπε «κάποια στιγμή η συζήτηση τελειώνει «τώρα που είναι;». Απαντάς «στη φυλακή». Λένε «θα μείνουν φυλακή;». Λες «φυσικά». Αυτό που αναρωτιέμαι είναι πώς έχει γίνει έτσι η πατρίδα μας που αυτήν την ώρα ο Κουφοντίνας είναι στο σπίτι του, με τους φίλους του και πίνει τα τσιπουράκια του».

«Είναι απολύτως υποκριτικό αυτό που κάνει η Κυβέρνηση και ο κ. Κοντονής», επεσήμανε ο Κώστας Μπακογιάννης, ενώ έκανε λόγο για «μνημείο χυδαιότητας» σε ότι αφορά την αντιπαράθεση του Υπουργού Δικαιοσύνης με την Ντόρα Μπακογιάννη στην Βουλή.

Όπως τόνισε, «ο Κουφοντίνας δεν έχει πει ποτέ ότι μετάνιωσε, αλλά αντίθετα λέει ότι θέλει να συνεχίσει. Είναι ένας άρρωστος άνθρωπος. Και λέει και το ανήκουστο ό,τι θα ασκήσει επαγγελματική δραστηριότητα. Σοβαρά; Η μόνη δραστηριότητα είναι να κάνει ληστείες για να ζήσει και να φτιάξει αυτό το σπίτι που ζει η οικογένεια του τώρα».

Ερωτηθείς για την δήλωση του «φοβάμαι, ότι θα πάω και σε άλλη κηδεία θύματος», είπε ότι «προσπαθώ να καταλάβω γιατί το έκανε αυτό η Κυβέρνηση; Ξέρουν ότι είναι ένας άνθρωπος επικίνδυνος. Ξέρουν ότι θα δημιουργήσουν προβλήματα στις σχέσεις με άλλα κράτη. Ξέρουν ότι θα δημιουργήσουν κλίμα δυσαρέσκειας στην κοινωνία και μια αίσθηση ατιμωρησίας», είπε, καταλήγοντας ότι «πιστεύω ότι κάποιοι, κάπως, «κρατάνε» τον Αλέξη Τσίπρα».

Εν συνεχεία, ζήτησε «να μας καλέσει σήμερα ο κ. Τσίπρας, που είναι Πρωθυπουργός και όχι μόνο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και να μας πει: άλλαξε πρόσφατα ο Εισαγγελέας; Δεχόταν πιέσεις –παρεμβάσεις η προηγούμενη εισαγγελέας; Τι έκανε για να την προστατεύσει;».

Ο κ. Μπακογιάννης έθεσε μια σειρά ερωτημάτων, αναφορικά με τις επαφές του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λάμπρου με κατηγορούμενους για τρομοκρατία, προσθέτοντας χαρακτηριστικά «ο Κουφοντίνας επρόκειτο να κάνει απεργία πείνας. Γιατί δεν έκανε; Μήπως γιατί ήξερε ότι θα πάρει άδεια;». «Επιτέλους, ας μας πουν, ας πάρουν μια ξεκάθαρη θέση ως Κυβέρνηση».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 στο βίντεο του enikos.gr: