Ν.Δ.: Μέσα σε 3 χρόνια, ο πρωθυπουργός των φόρων διέλυσε και την αγορά εργασίας

|
THESTIVAL TEAM

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τα στοιχεία απασχόλησης του ΕΦΚΑ.

Η Ν.Δ. κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι «διέλυσε και την αγορά εργασίας», ενώ σημειώνει πως «η πραγματικότητα είναι πιο δυσοίωνη από όσα δείχνουν οι αριθμοί».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Μέσα σε 3 χρόνια, ο πρωθυπουργός των φόρων διέλυσε και την αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΦΚΑ, 1 στους 3 εργαζόμενους εργάζεται με συμβάσεις μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης.

Το ακόμη χειρότερο είναι ότι η πραγματικότητα είναι πιο δυσοίωνη από όσα δείχνουν οι αριθμοί. Και αυτό διότι οι υπέρογκοι φόροι και εισφορές, που έχει επιβάλει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχουν οδηγήσει στην έξαρση της μαύρης εργασίας, αφού σε πολλές περιπτώσεις εργαζόμενοι υπογράφουν συμβάσεις μερικής απασχόλησης, ενώ στην πραγματικότητα δουλεύουν πλήρες ωράριο.

Ο κ. Τσίπρας που υποσχόταν κατώτατο μισθό 751 ευρώ δημιούργησε τη “γενιά των 360 ευρώ”. Μια γενιά κακοπληρωμένων και χαμηλής εξασφάλισης θέσεων εργασίας.

Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή που θα φέρει εμπιστοσύνη, μείωση του μη-μισθολογικού κόστους, επενδύσεις και καλά αμειβόμενες δουλειές. Για να ξεφύγουμε από τη διαρκή ανασφάλεια και το συμβιβασμό με μία κοινωνία χαμηλών προσδοκιών».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.