Προθεσμία ενός μήνα δίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ώστε να αποφασίσει αν θα υπογράψει ή όχι το νόμο για την αλλαγή φύλου, απόφαση που θα κρίνει το αν θα παραιτηθεί ή όχι ο πρώτος από το βουλευτικό του αξίωμα.

«Περιμένω την απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος έχει προθεσμία 30 ημερών. Δεν είναι η Δευτέρα η τελική ημέρα που θα ληφθεί η απόφασή μου», δήλωσε ο κ. Λεβέντης, μιλώντας σήμερα στον Realfm 97,8.

«Δεν ανακοίνωσα ακόμη την παραίτησή μου. Θα συσκεφτώ στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια θα περιμένω την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας», εξήγησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

«Αν δεν αναπέμψει το νόμο για την αλλαγή φύλου, όλα είναι ανοιχτά για μένα. Το πιο πιθανό και αυτό που αισθάνομαι στην ψυχή μου είναι ότι δεν μπορώ να μπαίνω σε ένα κοινοβούλιο, το οποίο αισθάνομαι πλέον εχθρικό», διευκρίνισε ο κ. Λεβέντης.

Εξηγώντας τους λόγους που αισθάνεται εχθρικό το Κοινοβούλιο, αναφέρθηκε στον πρόεδρο της Βουλής λέγοντας ότι «ο κ. Βούτσης γύρισε και μου είπε "καλά τα κάνουμε" με ένα μίσος με ένα πάθος. Αυτοί οι άνθρωποι είναι αριστεροί παλαιάς κοπής. Πίστευα ότι είναι συνεργάσιμοι. Ότι θα λογικευτεί η Αριστερά. Φαίνεται ότι δίνει μάχη επιβίωσης και προσπαθεί να κόψει ψήφους από το ΚΚΕ και τον Λαφαζάνη».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εξέφρασε την απέχθειά του και για τον τρόπο που κυβερνάται η χώρα, συγκρίνοντάς τον με τον τρόπο που πέρασε και το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου. «Στη ζούλα, με ανταλλαγές βουλευτών, με απώλειες στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με έναν Καμμένο "ήξεις-αφίξεις"», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Λεβέντης δεν παρέλειψε να στρέψει τα βέλη του και κατά της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως «Δεν μου άρεσε ούτε η στάση της ΝΔ. Βγήκε η Σπυράκη και είπε ότι τα άτομα αυτά, τα διεμφυλικά, είναι εγκλωβισμένα σε ένα ξένο σώμα».

Ο κ. Παυλόπουλος «οφείλει να τα σταθμίσει όλα», κατέληξε ο κ. Λεβέντης, μιλώντας στον Realfm 97,8.