Σ. Φάμελλος: Το ΔΝΤ έχει πέσει πολλές φορές έξω στις προβλέψεις του

|
ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ

Την άποψη πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας ούτε το 2017 ούτε το 2018, καθώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει πέσει πολλές φορές έξω στις προβλέψεις του, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο κ. Φάμελλος ανέφερε μεταξύ άλλων: “Ο πρωθυπουργός υποχρεούται και πολύ καλά κάνει να δίνει όραμα στη χώρα και να δίνει έμπνευση στην παραγωγή και την κοινωνία. Ξέρω από τις διαπραγματεύσεις και από τα νούμερα ότι έχουμε μία διαφορετική κατάσταση. Παρότι, άλλα λέγονταν και άλλα γράφονταν, εμείς γνωρίζουμε ότι αυτό άλλαξε από την πρώτη αξιολόγηση, όχι από τη δεύτερη. Η πρώτη αξιολόγηση αποτέλεσε το σημείο στο οποίο δόθηκε σήμα στη διεθνή οικονομία ότι υπάρχει σταθερότητα και προοπτική και άρχιζαν τα επενδυτικά σχέδια να ετοιμάζονται”

Εν συνεχεία, ο ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογράμμισε: “Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν πειστεί για τις προβλέψεις του ΔΝΤ, όταν έπρεπε να συζητήσουν για το χρέος. Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να αξιολογήσουμε και να αξιοποιήσουμε προβλέψεις για να έχουμε θετικό αποτέλεσμα για τη χώρα… Το 2017, δεν θα έχει πρόβλημα, δεν θα έχει κόφτη, δεν θα έχει νέα μέτρα, δεν θα καταλήξει σε νέα μέτρα. Άρα το 2018 θα έχει πολύ καλύτερη αφετηρία, το 2018 θα κλείσει το πρόγραμμα και θα έχει μία χώρα με πολύ καλύτερους δείκτες οικονομίας και εργασίας. Αυτό είναι το σίγουρο… Πολλές φορές έχει πέσει έξω στις προβλέψεις το ΔΝΤ. Εγώ λέω ότι προχωράμε σταθερά, δεν ανησυχούμε”.

Στο ερώτημα πώς προχωρά η τρίτη αξιολόγηση ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας απάντησε μεταξύ άλλων ότι “δεν είμαι εγώ ο συντονιστής της αξιολόγησης για να μπορέσω να σας πω…Εγώ μπορώ να σας πω από τη δική μας πλευρά, όσα είχαμε στο δικό μας υπουργείου, είναι όλα εντάξει”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.