Με τον πρόεδρο του Eurogroup και υπουργό Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, συναντήθηκε σήμερα ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις σε Ελλάδα και ευρωζώνη, καθώς και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στη Δικαιοσύνη και την Παιδεία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέπτυξε το όραμά του για την Ελλάδα και τους Έλληνες, μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος. Συζητήθηκε, ακόμη, το σχέδιο για την έξοδο από την κρίση, που παρουσίασε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην 82η ΔΕΘ.

Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογράμμισε ότι το σχέδιο αυτό συνδυάζει την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με τη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, τη δημιουργία αποτελεσματικού κράτους και τη στήριξη στους νέους και τους πιο αδύναμους από τους συμπολίτες μας.

Το σχέδιο βασίζεται στην αλλαγή του μείγματος πολιτικής, με την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, η ιδιοκτησία των οποίων θα ανήκει στους Έλληνες και δεν θα επιβάλλεται απ' έξω.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι το σχέδιο αυτό έχει ως βάση μια νέα «ρήτρα ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων», με στόχο, όσο προωθούνται οι μεταρρυθμίσεις τόσο να μειώνονται οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων στα πιο ρεαλιστικά επίπεδα του 2% του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα.

Υπογράμμισε σχετικά ότι μια περισσότερο φιλική προς την ανάπτυξη δημοσιονομική προσαρμογή είναι, τελικά, περισσότερο βιώσιμη και αμοιβαία επωφελής για την Ελλάδα και για τους εταίρους και δανειστές.