Την εκτίμηση πως "σε όποια Νομοσχέδια δεν συμφωνούν οι ΑΝΕΛ, δε θα τα φέρνει η Κυβέρνηση στην ολομέλεια προς ψήφιση, θα τα πηγαίνει χρονικά όλο πιο κάτω" εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, με αφορμή την ανακοίνωση της ΝΔ και της ΔΗΣΥ με την οποία δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν νομοσχέδια τα οποία δεν ψηφίζουν οι ΑΝΕΛ.

Σε συνέντευξή του στο κανάλι Epsilon, ο κ. Λεβέντης σχολίασε επί του θέματος: "Για τον κ. Καμμένο, λέω ότι πατριωτίζει το τελευταίο διάστημα γιατί χάνει ψήφους. Υπενθυμίζω ότι όποιος ακουμπάει τα μνημόνια τον παίρνει πολιτικά ο χάρος. Εγώ αν κρίνω ότι συμφέρει κάτι τη χώρα θα το ψηφίσω και θα το υποστηρίξω και ας «καώ» πολιτικά".

Για το θέμα των αδειών στις Σκουριές ο κ. Λεβέντης δήλωσε:

Έχει άδικο η Κυβέρνηση. Να δοθεί εντολή στις υπηρεσίες να βγάλουν άμεσα απόφαση αν η επένδυση είναι επιβλαβής ή όχι για το περιβάλλον. Δεν μπορεί μια εταιρεία να περιμένει για πολλούς μήνες την απόφαση της Διαιτησίας.

Για τη ρύπανση στο Σαρωνικό ο κ. Λεβέντης τόνισε χαρακτηριστικά:

Χρειάζεται κρατικός μηχανισμός που θα λειτουργεί για έκτακτα γεγονότα. Πρέπει να μάθουμε πώς δόθηκαν οι άδειες σε σάπια καράβια, δε φταίει ο Κουρουμπλής και αυτός δε γνωρίζει πώς υπογράφονται από τις υπηρεσίες του οι άδειες. Το θέμα πρέπει να έρθει στην ολομέλεια της Βουλής.

Για την υιοθέτηση παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και την αλλαγή φύλου, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι δεν πρόκειται το κόμμα του να ψηφίσει αυτές τις νομοθετικές διατάξεις, αφού όπως είπε δεν πρέπει να αντιγράφουμε ότι έρχεται από έξω. Πρέπει να μελετώνται όλοι οι παράγοντες μιας κοινωνίας. Εγώ προσωπικά δεν έχω πειστεί για αυτή την αναγκαιότητα.

Για τα σενάρια πρόωρων εκλογών ο κ. Λεβέντης επανέλαβε ότι πρόωρες εκλογές γίνονται για δυο λόγους. Ή φεύγουν βουλευτές από το κυβερνών κόμμα, πράγμα που δεν πρόκειται να γίνει γιατί θα κατηγορηθούν ως προδότες, ή από την ζοφερή πραγματικότητα. Εγώ εκτιμώ ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα αντέξει ούτε νέο μνημόνιο, ούτε εφαρμογή μέτρων από το 2018. Και οι μποναμάδες που δίνει έχουν προεκλογικό χαρακτήρα.

Αναφορικά με το θέμα των δημοσκοπήσεων ο κ. Λεβέντης επανέλαβε ότι χρειάζεται συγκρότηση ανεξάρτητης αρχής ελέγχου των δημοσκοπήσεων.