«Οι ιστορικές και φιλικές σχέσεις μεταξύ των λαών μας είναι αυτό που μας ενώνει» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ιταλό ομόλογό του, Πάολο Τζεντιλόνι στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο της 1ης Διακυβερνητικής Συνόδου Ελλάδας - Ιταλίας.

«Παίρνουμε θέση στις προκλήσεις για το μέλλον της Ευρώπης», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε ότι στον διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης καλούμαστε να τοποθετηθούμε βάζοντας και την οπτική των λαών του νότου της Ευρώπης που δεν μπορούν να είναι στο περιθώριο της Ευρώπης, αλλά πρέπει να πρωταγωνιστήσουν και θα πρωταγωνιστήσουν.

«Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και τώρα χρειάζεται να ενισχυθεί η προοπτική της ανάπτυξης με σημαντικές ξένες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η Ιταλία είναι πολύ σημαντικός εταίρος και στον τομέα των επενδύσεων» δήλωσε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως συμφώνησαν με τον Πάολο Τζεντιλόνι για την ανάγκη να ενισχύσουν αυτή τη σχέση.

«Ιδιαίτερη αναφορά κάναμε και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς σήμερα υπογράφηκε η συμφωνία», είπε ο Πρωθυπουργός και επισήμανε την πρόθεση της ιταλικής Ferrovie Dello Stato να επενδύσει 500 εκατ. ευρώ στους ελληνικούς σιδηρόδρομους.