Στον όρμο της Αφροδίτης στην Πειραϊκή, μία από τις πρώτες περιοχές που επλήγη από τα πετρελαιοειδή που έφτασαν από τη Σαλαμίνα μετά τη βύθιση του μικρού δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» που προκάλεσε διαρροή μαζούτ, βρέθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης γι’ αυτή την οικολογική καταστροφή είναι τεράστιες. Τέσσερεις μέρες μετά το ναυάγιο το πετρέλαιο έχει φτάσει στον Πειραιά και την Γλυφάδα πλησιάζει, την Βούλα, την Βουλιαγμένη και είναι απειλή για ολόκληρη την παραλιακή ζώνη. Διαβεβαίωναν οι συναρμόδιοι υπουργοί από την Τρίτη ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, έχει ελεγχθεί . Τόσες μέρες μετά προσπαθούν σήμερα να συντονιστούν. Βεβαίως υπάρχουν και σοβαρότατες ευθύνες που πρέπει να διερευνηθούν όσον αφορά το πλοίο. Όμως αυτή την στιγμή απαιτούμε να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για να αντιμετωπιστεί η ρύπανση και να ληφθούν άμεσα μέτρα για την στήριξη των επαγγελματιών που επλήγησαν από αυτή την καταστροφή», δήλωσε ολοκληρώνοντας την επίσκεψη η κ. Γεννηματά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκη, θα επισκεφθεί το μεσημέρι περιοχές που έχουν πληγεί από την οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνοδευόμενος από τους δημάρχους της περιοχής θα επισκεφθεί στις 12:00 το Φάληρο, τον Άλιμο, το Ελληνικό και τη Γλυφάδα για να διαπιστώσει ο ίδιος το μέγεθος της καταστροφής.