Επίθεση στην κυβέρνηση αναφορικά με τη φορολογική της πολιτική και την υπερφορολόγηση των πολιτών εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Κικίλιας τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι πολίτες το Σεπτέμβριο πληρώνουν πρώτη δόση ΕΝΦΙΑ, τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος, και την πρώτη αν δεν την έχουν πληρώσει, και ΕΦΚΑ... Αυτή είναι η πραγματικότητα όσο κι αν θέλει να στήσει επικοινωνιακά σόου με τη ΔΕΘ η κυβέρνηση»

Ο βουλευτής της ΝΔ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Τρύφωνα Αλεξιάδη που έκανε τη Δευτέρα λόγο στον ΣΚΑΪ για «περσινά ξινά σταφύλια» όσον αφορά τις επαγγελίες Τσίπρα για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε κυνική τη δήλωση του κ. Αλεξιάδη, προσθέτοντας ότι «δείχνει πως η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τους πολίτες ως πελάτες, ως παρακατιανούς που μπορούν να τον άγουν και να τους φέρουν κατά το δοκούν».

Αντιπαρέβαλε «τη σοβαρότητα, το όραμα, την ελπίδα και την προοπτική που δίνει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με τον κόσμο της δημαγωγίας και του ψέματος της κυβέρνησης».

Ο Βασίλης Κικίλιας επανέλαβε ότι στη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης δεν θα πει ψέματα στους πολίτες, όπως και πέρυσι οπότε είχε μιλήσει για μείωση στον ΕΝΦΙΑ όχι άνω του 30%.