Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέροντας πως ορισμένοι στη Ν.Δ. ξεπλένουν τον ναζισμό, με αφορμή το ζήτημα που δημιουργήθηκε με την επίμαχη εκδήλωση του υπουργείου Δικαιοσύνης της Εσθονίας.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, πρόσθεσε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει φιλελεύθερος αλλά την ίδια ώρα έχει κάνει αντιπρόεδρο έναν ακροδεξιό, τον Αδωνι Γεωργιάδη και κορυφαίο τομεάρχη έναν χουντικό, τον Μάκη Βορίδη». «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αυτούς τους είχε πετάξει έξω από την παράταξη γιατί τους θεωρούσε άκρα, το ίδιο και ο Κώστας Καραμανλής, καθώς και ο νεότερος Καραμανλής ο βουλευτής Σερρών» συμπλήρωσε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε ότι «Έχασαν όσοι προσπάθησαν ανιστόρητα να ταυτίσουν το ναζισμό με τον κομμουνισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του και τους πολιτικούς του προγόνους δημιουργήθηκε ως αντιπαράθεση, αντίδραση στην ολοκληρωτική εκτροπή του σταλινισμού και τον αντιδημοκρατικό χαρακτήρα των καθεστώτων του υπαρκτού σοσιαλισμού. Εμείς έχουμε τις ρίζες μας σε αυτούς που υπεράσπισαν την Άνοιξη της Πράγας κόντρα στα σοβιετικά τανκς».

«Ο Στάλιν έκανε εγκλήματα και εμείς είμαστε απέναντι. Και ο υπαρκτός σοσιαλισμός κατέρρευσε διότι δεν είχε δημοκρατία. Και γι’ αυτό εμείς αγωνιζόμαστε για έναν σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία κόντρα σε όλα αυτά. Αλλά το να φορτώνει κανείς σε έναν κομμουνιστή που αγωνίστηκε για την απελευθέρωση της χώρας από τις γραμμές του ΕΛΑΣ και την ΕΔΑ… τα εγκλήματα του Στάλιν, είναι σαν να χρεώνει σε έναν χριστιανό κανείς τα εγκλήματα της Ιεράς Εξέτασης, είναι σα να χρεώνει σε έναν μουσουλμάνο τα φρικιαστικά εγκλήματα του ISIS».

Εν όψει της ΔΕΘ, ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε ότι είναι καιρός «να αρχίσουμε να συζητάμε πώς θέλουμε την αντιμνημονιακή Ελλάδα» και εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα παρουσιάσει «τα βήματα που θα εγγυηθούν ώστε αυτή η ΔΕΘ να είναι η τελευταία που θα βρει τη χώρα με μνημόνια» και να τεθεί το χρονοδιάγραμμα εξόδου της χώρας από αυτά ως τον Αύγουστο του 2018.

Ως προτεραιότητες για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε ότι είναι «να κλείσει γρήγορα και χωρίς καθυστερήσεις η γ’ αξιολόγηση, να πετύχει η επίσκεψη Μακρόν που θα βοηθήσει την Ελλάδα» και η επιτάχυνση των επενδύσεων. Όπως είπε «η κυβέρνηση θέλει τις επενδύσεις και έχει καταφέρει μια σημαντική αύξησή τους. Μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η επιτάχυνση της επένδυσης στο Ελληνικό».

Αναφορικά με ενδεχόμενο ανασχηματισμό ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι είναι αρμοδιότητα του Πρωθυπουργού και δεν προαναγγέλλεται.

Σχετικά με τις πυρκαγιές στη Ζάκυνθο τόνισε ότι είναι «εξαιρετικά πολλές οι φωτιές στη Ζάκυνθο για να τις αποδώσει κανείς μόνο στο φυσικό παράγοντα». «Όσους τοπικούς παράγοντες έχω ακούσει αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο των εμπρησμών» συμπλήρωσε.