Τη στήριξή του στην τοπική κοινωνία εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε με τοπικούς φορείς του νομού Φλώρινας, βιαβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση θα δώσει λύση σε μία σειρά από ζητήματα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο του Πρωθυπουργού: 

«Με απόφαση του κ. Τσίπρα, δίνεται λύση σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, περισσότερα από 70 χρόνια, κάτοικοι των Πρεσπών, και οι οποίοι δεν διαθέτουν τίτλους κυριότητας για τα σπίτια στα οποία διαμένουν, με αποτέλεσμα να πληρώνουν πρόστιμα ως «καταπατητές».

Θα προχωρήσει η υλοποίηση του κάθετου οδικού άξονα Φλώρινας – Κοζάνης.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι τα αρδευτικά έργα στις Πρέσπες, την Τριανταφυλλιά και τη Βεγορίτιδα, έργα πολύ σημαντικά για τους παραγωγούς και τους αγρότες.

Το νοσοκομείο της Φλώρινας θα ενισχυθεί με ιατρικό προσωπικό, ενώ θα μετατραπεί σε πολυδύναμο το μόνιμο ιατρείο στις Πρέσπες.

Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η απαλλοτρίωση του οικισμού Αναργύρων, που επλήγη από κατολίσθηση πριν λίγους μήνες, θα συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή

Στη σύσκεψη, που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης, οι δήμαρχοι Φλώρινας, Ιωάννης Βοσκόπουλος, Αμύνταιου, Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης και Πρεσπών, Παναγιώτης Πασχαλίδης, καθώς και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και η Γ.Γ. Διαχείρισης Δημόσιας Περιουσίας, Πέτη Πέρκα, η οποία αναφερόμενη στο θέμα των κατοικιών επεσήμανε ότι θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους διαμένουν σε αυτές τις κατοικίες να εξαγοράσουν τους τίτλους κυριότητας έναντι ανταλλάγματος. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Σέλτσας».