Βολές κατά της κυβέρνησης σχετικά με τις νέες εστίες φωτιάς στη Ζάκυνθο εξαπολύει με γραπτή του δήλωση ο Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Στη δήλωσή του ο κ. Παπαθεοδώρου κάνει λόγο για ανύπαρκτο συντονισμό των δυνάμεων για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση για ανικανότητα.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παπαθεοδώρου:

"Για άλλη μια φορά στην πυρκαγιά που ξέσπασε στη Ζάκυνθο και συνεχίζεται εδώ και 2 μέρες, ο συντονισμός των δυνάμεων αποδείχθηκε ανύπαρκτος και η παρέμβαση τους καθυστερημένη με αποτέλεσμα να καταστραφούν μεγάλες δασικές εκτάσεις, σπίτια και αγροτικές μονάδες και να απειληθεί η ζωή των κατοίκων. Είναι προφανές ότι από ανικανότητα της Κυβέρνησης υποτιμήθηκε ο κίνδυνος και ο κύριος όγκος των δυνάμεων έφθασε ενώ η φωτιά ήταν πλέον ανεξέλεγκτη. Ας αφήσουμε πλέον τις δικαιολογίες για τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Σ’ αυτή την Κυβέρνηση είναι τραγικά λίγοι για να διαχειριστούν κρίσιμες καταστάσεις και οι πολίτες πληρώνουν καθημερινά ακριβά την ανικανότητά τους".