Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης κάνοντας λόγο για προσπάθεια δημιουργίας κλίματος πόλωσης και διχασμού.

Ο κ. Χρηστίδης αναφέρθηκε στην κόντρα που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό με αφορμή την επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης προς την Εσθονική προεδρία με την οποία έκανε γνωστό ότι η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει στο διεθνές συνέδριο που διοργανώνει η Προεδρία της ΕΕ σχετικά με «τα εγκλήματα από τα κομμουνιστικά καθεστώτα».

«Δεν δικαιούνται να μιλούν για αξίες όσοι έστηναν θεατρικά λαϊκά δικαστήρια και σήμερα στρογγυλοκάθονται στην καρέκλα του υπουργού αγκαζέ με τους εθνολαικιστες ΑΝΕΛ, κάνοντας επαναστατική γυμναστική με επιστολές», αναφέρει ο κ. Χρηστίδης.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Χρηστίδη:

«Η ανυπαρξία επιχειρημάτων και λύσεων για τα προβλήματα της χώρας και των πολιτών ωθεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τους υπουργούς του να επιχειρούν επικίνδυνα και ανιστόρητα παιγνίδια διχασμού των Ελλήνων και μάλιστα με όρους παρελθόντος .

Δυστυχώς για τον ελληνικό λαό και η ΝΔ ακολουθεί και συμμετέχει στους κυβερνητικούς αντιπερισπασμούς, αποδεχόμενη αυτές τις λογικές.

Το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη που κάναμε πράξη την εθνική συμφιλίωση στην χώρα, δεν θα επιτρέψουμε την επαναφορά στο κλίμα του εμφυλίου πολέμου.

Τέλος, δεν δικαιούνται να μιλούν για αξίες όσοι έστηναν θεατρικά λαϊκά δικαστήρια και σήμερα στρογγυλοκάθονται στην καρέκλα του υπουργού αγκαζέ με τους εθνολαικιστες ΑΝΕΛ, κάνοντας επαναστατική γυμναστική με επιστολές».