Ανακοίνωση με αφορμή την ακύρωση των εγκαινίων της Eldorado Gold στα μεταλλεία Ολυμπιάδος, στη Χαλκιδική, τα οποία επρόκειτο να γίνουν τον επόμενο μήνα, εξέδωσε ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον, Υποδομές Γιάννης Μανιάτης. "Αρκετά πια με την κοροϊδία και το κρυφτούλι του κ. Τσίπρα στην επένδυση των μεταλλείων Χαλκιδικής. Αφορά στη μεγαλύτερη επένδυση της χώρας, άνω του 1 δις. € και τους 2.500 εργαζομένους, η κραυγή αγωνίας των οποίων εκφράζει την «οργή του λαού» για την κυβέρνηση.

Δεν μπορούν πια να υποκρίνονται ότι δήθεν θέλουν επενδύσεις στη χώρα και την ίδια στιγμή ο κ. Σταθάκης να παγώνει την επένδυση στέλνοντάς την δήθεν στη διαιτησία, χωρίς όμως κανένας να γνωρίζει πιο είναι τουλάχιστον το αντικείμενο αυτής της διαιτησίας. Πολύ περισσότερο που όλες οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας έχουν καταδείξει ότι η επένδυση λειτουργεί με τους αυστηρότερους Ευρωπαϊκούς περιβαλλοντικούς όρους και προδιαγραφές" σημειώνει ο κ. Μανιάτης.

Ο εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ σημειώνει επίσης ότι "ο κ. Τσίπρας οφείλει και σε διεθνές επίπεδο να αποδείξει ότι η χώρα μας διαθέτει στοιχειωδώς σοβαρή κυβέρνηση. Πολύ περισσότερο που ο ακροδεξιός συγκυβερνήτης κ. Π. Καμμένος μετά τη δήθεν ρομφαία της ορθοδοξίας επισείει τώρα και τη δήθεν ρομφαία της οικολογίας. Δεν μπορεί άλλο πια ο κ. Πρωθυπουργός να κρύβεται στο Μαξίμου".