Για ανυπόστατες και αόριστες κατηγορίες, που στηρίζονται σε συνωμοσιολογικά σενάρια, έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ενώ υποστήριξε πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει την απόλυτη εμπιστοσύνη της στους Έλληνες δικαστές.

Ο κ. Κοντονής προχώρησε στις παραπάνω δηλώσεις, στο πλαίσιο της εκδήλωσης-συμβολικής κατεδάφισης του εξωτερικού τοίχου των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Κληθείς να απαντήσει στις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΣτΕ, Νικόλαου Σακελλαρίου, ο οποίος έκανε λόγο για «απρόκλητες επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης και των λειτουργών» και «απαράδεκτη και στείρα αντιπαράθεση» κυβερνήσης-Δικαιοσύνης, σημείωσε  πως «όλοι όσοι πολύ εύκολα εκδίδουν ανακοινώσεις και παρομοιάζουν τη χώρα μας με άλλες χώρες όπου καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα προσφέρουν κάκιστη υπηρεσία στην Δικαιοσύνη και στην υπόθεση της εμπιστοσύνη στην εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη και στη διεθνή θέση της χώρας».

Τέλος, ο κ. Κοντονής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τους παρακαλώ σε αυτοσυγκράτηση. Επειδή οι ώρες που μεσολάβησαν μπορεί κάποιους να τους έκαναν σοφότερους να ανακαλέσουν κατηγορίες που είναι ανυπόστατες, είναι αόριστες και στηρίζονται σε συνωμοσιολογικά σενάρια».