Τις αποκαλύψεις του βιβλίου του Γιάνη Βαρουφάκη σχολίασε σε τηλεοπτική συνέντευξη του στο ΣΚΑΙο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος αναφέροντας πως «πλησιάζουμε τον Αύγουστο που δεν υπάρχουν ειδήσεις».

Επίσης, πρόσθεσε ότι το θέμα το αναδεικνύει η ΝΔ με αντιπερισπασμούς και πυροτεχνήματα, επειδή πάει καλά η οικονομία. «Η μόνη αποκάλυψη που είδα είναι ότι ο Βαρουφάκης μαγνητοσκοπούσε τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών» συμπληρώνει.

O κ. Κατρούγκαλος παραδέχεται ότι ήταν γνώστης των εναλλακτικών σεναρίων, αλλά ότι είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ. «Εναλλακτικά σενάρια για να αντιμετωπίσουμε το ενδεχόμενο ρήξης, πράγματι είχαμε λάβει και θα ήμασταν ανεύθυνοι αν δεν είχαμε λάβει. Σας λέω όμως ότι σε καμιά περίπτωση αυτά τα σενάρια δεν κατέτειναν στο να φύγουμε από το ευρώ ή να επανεισάγουμε τη δραχμή, το είχαμε εξαρχής αποκλείσει».

Όσον αφορά την αντιπαράθεση με τη δικαιοσύνη, ρίχνει λάδι στη φωτιά, λέγοντας ότι «είναι προφανές ότι υπάρχει όχι απλώς δικαίωμα, υποχρέωση κριτικής στις δικαστικές αποφάσεις. Εννοείται ότι όταν αυτή η κριτική προέρχεται από την εκτελεστική εξουσία, πρέπει να μη δίνει την εντύπωση ότι γίνεται για σκοπούς χειραγώγησης» και αναφέρεται στην υπόθεση Ντρέιφους στη Γαλλία.

Επίσης, κατηγορεί τη ΝΔ ότι «χρησιμοποιεί θύλακες που επηρεάζει στο εσωτερικό της δικαιοσύνης» για να αποσταθεροποιήσε τη χώρα.