«Ο κ. Τσίπρας έκλεισε τον κύκλο του και ο λόγος πρέπει να δοθεί στον κυρίαρχο ελληνικό λαό» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του για την ομιλία του πρωθυπουργού στην Κοζάνη χθες το βράδυ.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «σε ολιγομελές ακροατήριο και με πολυπληθή την παρουσία ΜΑΤ και δυνάμεων της ΕΛΑΣ που θύμισε άλλες εποχές, μίλησε χθες ο κ. Τσίπρας σε κομματική εκδήλωση που τη βάφτισε αναπτυξιακό συνέδριο, στην Κοζάνη.

Εκεί, που τρία χρόνια πριν μιλούσε για εθνικό έγκλημα ζητώντας δημοψήφισμα, δεν βρήκε λέξη να πει για το ξεπούλημα του 40% της λιγνιτικής παραγωγής και την εκποίηση της μισής πελατείας της Δ.Ε.Η. με μηδενικό αντάλλαγμα».

Το ΠΑΣΟΚ συμπληρώνει ότι «η Δυτική Μακεδονία, είναι αντιμέτωπη με την πρόκληση της μετάβασης σε μία νέα εποχή και χρειάζεται σχέδιο, χρόνο και χρήμα, όπως αναλυτικά αναφέρεται στο «πρόγραμμα Ελλάδα», που εκπονήθηκε με τη συνεργασία των παραγωγικών φορέων της περιοχής.

Ό,τι ακριβώς της στέρησε ο κ. Τσίπρας και οι συνεργοί του με το προωθούμενο έγκλημα της ερήμωσης του τόπου.

Τα ταξίματα για φθηνό ρεύμα στη Δυτική Μακεδονία είναι επίδομα φτώχειας, από αυτούς που φέρνουν τη φτωχοποίηση.

Οι πολίτες δεν θέλουν επιδόματα, θέλουν πίσω τις δουλειές τους και τα παιδιά τους, που μεταναστεύουν μαζικά στα ξένα.

Δεν αξίζει τέτοια τύχη στη Δυτική Μακεδονία, δεν αξίζει τέτοια τύχη στην Ελλάδα». Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «η κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας γύρισε χθες επιδεικτικά την πλάτη της στον κ. Τσίπρα και τους θλιβερούς χειροκροτητές του.

Ο κύκλος τους έκλεισε, γιατί το μόνο που μπορούν να προσφέρουν, είναι εγκαίνια σε έργα για τα οποία μόχθησαν άλλοι και αυτοί τα πολέμησαν με πάθος, όπως το πρωτοποριακό έργο διαχείρισης απορριμμάτων από τη ΔΙΑΔΥΜΑ».