Για υπονόμευση της οικονομίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας πως παρότι έλαβε «ένα τσουβάλι μέτρα», το επίπεδο δεν έφτασε καν σε εκείνο του 2014.

Μιλώντας στον Real fm 97,8 και απαντώντας στο ερώτημα αν η δοκιμαστική έξοδος στις αγορές, που επιχειρεί η κυβέρνηση, είναι ένας κρίσιμος κρίκος στην αλυσίδα των προσπαθειών που πρέπει να γίνουν, ώστε να μην βρεθούμε ενώπιον νέου μνημονίου με τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, ο κ. Χατζηδάκης είπε: «Κάθε θετική εξέλιξη προφανώς είναι καλοδεχούμενη. Όλοι είμαστε Έλληνες και όλοι θέλουμε να πάει καλά η οικονομία, πολύ περισσότερο που συμπληρώνονται πια 8 χρόνια με μία πολύ μεγάλη κρίση στην Ελλάδα. Αλίμονο. Δεν θέλω να αποτιμήσω το αποτέλεσμα πριν το δω. Θα ήταν επιπολαιότητα να μιλήσω χωρίς να ξέρω όλες τις λεπτομέρειες».

Ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε πως πρέπει «να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και μετά όλοι να μιλήσουμε με σιγουριά. Μπορώ όμως με σιγουριά, ανεξάρτητα από το όποιο επιτόκιο, να σας πω από τώρα πως για μας, ακόμα και το πιο μικρό επιτόκιο να είναι στην παρούσα φάση, τι πετυχαίνουμε;

«Με ένα «τσουβάλι» μέτρα να μην γυρίσουμε ούτε καν εκεί που ήμασταν το 2014. Το 2014 είχαμε μεν βγει στις αγορές, αλλά δεν είχαμε capital controls και δεν είχαμε όλα τα μέτρα τα οποία ακολούθησαν από το 2015 και μετά τα οποία δεν ήταν καθόλου αυτονόητα. Ήταν αποτέλεσμα των πειραματισμών, όχι μόνο της περιόδου Βαρουφάκη, αλλά και των επόμενων μηνών και ετών με αποτέλεσμα να φτάσουμε σήμερα εδώ, να έχουμε μπροστά μας το 4ο μνημόνιο, να έχουμε μία περαιτέρω επίταση της λιτότητας, έναν πολύ γκρίζο ορίζοντα μπροστά μας, πράγμα το οποίο το βιώνει ο καθένας στην οικογένεια του και στην επιχείρησή του», κατέληξε ο ίδιος.