Την άποψη πως η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα μια μεγάλη πολιτική αλλαγή επανέλαβε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματός του.

 Αναφερόμενος στην κυβέρνηση είπε ότι απεργάζεται σχέδια παρακρατικού - καθεστωτικού χαρακτήρα, προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε σαφές ότι θα γίνει η εξεταστική επιτροπή για όσα συνέβησαν στο πρώτο εξάμηνο του 2015, τα οποία, όπως είπε, προκάλεσαν μεγάλη ζημιά στη χώρα.

Εν συνεχεία, κάλεσε την κυβέρνηση να αποφασίσει, αν θα γίνει σε αυτή τη Βουλή που έχει την πλειοψηφία, ή στην επόμενη που θα έχει ην πλειοψηφία η Ν.Δ.

Αναφερόμενος στον νόμο Γαβρόγλου για τα πανεπιστήμια, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τόνισε ότι θα καταργηθεί τους πρώτους μήνες της κυβέρνησής του, καθώς αποτελεί ένα πραγματικό έγκλημα και γυρίζει τα πανεπιστήμια τριάντα χρόνια πίσω.

Σκληρή επίθεση έκανε ο κ. Μητσοτάκης στην κυβέρνηση για την κρίση των θεσμών, λέγοντας ότι βρίσκεται σε θεσμική παράκρουση. Στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της Δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι οι αλλεπάλληλες ανακοινώσεις όλων των δικαστικών ενώσεων δίνουν σήμα συναγερμού για τη Δημοκρατία και τη ζημιά που γίνεται στους θεσμούς. «Δεν τηρήθηκαν ούτε τα στοιχειώδη θεσμικά προσχήματα», είπε, αναφερόμενος στον διορισμό της Βασιλικής Θάνου ως επικεφαλής του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού μόλις 10 ημέρες μετά την αποχώρησή της από την προεδρία του Αρείου Πάγου.

«Τα σχέδια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης», δεν θα περάσουν, είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ενώ τόνισε ότι ο πρωθυπουργός προτίμησε να ταυτισθεί με τον Καμμένο και τον Πολάκη. Θα έρθει η στιγμή που θα απολογηθούν είπε οι Τσίπρας, Καμμένος και Πολάκης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ξεκαθάρισε ότι «όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις και ο ελληνικός λαός οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή η Κυβέρνηση, προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία, απεργάζεται και υλοποιεί διάφορα σχέδια, παρακρατικού- καθεστωτικού χαρακτήρα». Και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται να τους το επιτρέψουμε. Θα ενώσουμε όλους τους Έλληνες και θα θωρακίσουμε τη Δημοκρατία μας. Και είναι πολύ σημαντικές οι τοποθετήσεις του δικαστικού κόσμου της χώρας, απέναντι στις πρωτοφανείς ενέργειες της κυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου. Οφείλουν όλοι να επιτελέσουν το δημοκρατικό τους καθήκον, σε όποια θέση κι αν βρίσκονται. Οι θεσμοί θα αντέξουν. Και η δικαιοσύνη θα παραμείνει το ύστατο καταφύγιο απέναντι σε κάθε κατάχρηση εξουσίας, από όπου κι αν προέρχεται».

«Γι’ αυτό», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, «απευθύνω κάλεσμα σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Όσοι νιώθετε αγωνία για το μέλλον σας και το μέλλον των οικογενειών σας. Όσοι υποφέρετε από τα βάρη που σας έχει φορτώσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Όσοι ανησυχείτε για τον αυταρχισμό και την υποβάθμιση της Δημοκρατίας μας. Όσοι νοιώθετε εξαπατημένοι από μια αναξιόπιστη και ανίκανη Κυβέρνηση. Όλοι εσείς ελάτε μαζί μας. Ελάτε να βρούμε πώς να αλλάξουμε μαζί την Ελλάδα. Κι ας είστε όσο αυστηροί θέλετε».

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η μετάλλαξη του πρωθυπουργού σε υποστηρικτή των επενδύσεων δεν πείθει κανέναν, καθώς από πίσω του βρίσκεται ένα κόμμα που τις υπονομεύει. Τόνισε, επίσης, ότι ο κ. Τσίπρας ξεπερνά κάθε όριο ανευθυνότητας ότι μιλά για επενδύσεις και αναφέρεται σε αυτές που έχει προωθήσει η Ν.Δ, όπως τα περιφερειακά αεροδρόμια, το Ελληνικό, τα μεγάλα οδικά έργα και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε ότι η χώρα δεν έχει συνέλθει ακόμα από τη ζημιά που υπέστη η χώρα στο πρώτο εξάμηνο του 2015, σημειώνοντας ότι το ΑΕΠ της χώρας είναι ακόμη χαμηλότερο από ότι ήταν το 2014, όπως και η αναπτυξιακή δυναμική της είναι χαμηλότερη. Συγκρίνουν, είπε, τη σημερινή κατάσταση με τη χειρότερη φάση της δικής τους θητείας για να δείξουν ότι υπάρχει βελτίωση, χαρακτηρίζοντας εικονική πραγματικότητα την κατάσταση αυτή.

Εκεί που θα χτυπούσαν τα νταούλια και θα χόρευαν οι αγορές, σήμερα κάνουν μυστικές συναντήσεις με τους επενδυτές για να κάνουν κάποια έξοδο στις αγορές, είπε, προσθέτοντας ότι ξεχνούν πως η Ν.Δ. είχε βγει το 2014 δύο φορές στις αγορές.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε και στην ανάγκη να συνεχίσει να βελτιώνεται η Ν.Δ. Είμαστε σε καλό δρόμο, είπε. «Αλλά έχουμε ακόμη πολύ δρόμο», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η ΝΔ πρέπει να πείσει τους πολίτες ότι θα είναι μία πολύ καλή κυβέρνηση και όχι ότι δεν θα είναι χειρότερη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει την ανανέωση του κόμματος.

Αναφερόμενος στις θέσεις του κόμματος, είπε ότι στο έντυπο που διανεμήθηκε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπή περιλαμβάνονται όλες οι έως τώρα θέσεις του κόμματος, αλλά δεν αφορούν σε όλο το πρόγραμμά της.