Σκληρή ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, Στράτου Ευθυμίου, στη σημερινή, επιθετική δήλωση του Τούρκου ομολόγου του και την επίρριψη ευθυνών για το ναυάγιο της Διάσκεψης στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με σημερινή δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Ευθυμίου σημείωσε: «Η Τουρκία συνεχίζει να εμπαίζει τη διεθνή κοινότητα, προβαίνοντας σε δηλώσεις που αποδεικνύουν ότι το θράσος της δεν έχει κανένα όριο. Έφθασε, μάλιστα, στο σημείο να βαφτίζει “εποικοδομητικό πνεύμα” την αδιαλλαξία που επέδειξε στο Crans Montana».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ πρόσθεσε πως «η νέα κυνική ομολογία του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, κ. Çavuşoğlu, στο πλαίσιο χθεσινών δηλώσεων του από την Ακτή Ελεφαντοστού ότι δεν ήταν δυνατό να δεχθεί η Τουρκία, στη Διάσκεψη της Γενεύης, μια «ανόητη πρόταση» που προέβλεπε κατάργηση του «δικαιώματος» μονομερούς επέμβασης, κατάργηση των εγγυήσεων και αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο με χρονοδιάγραμμα, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη των ολοφάνερων ευθυνών της Τουρκίας για το αδιέξοδο της Διάσκεψης για το Κυπριακό και την κατάρρευση των συνομιλιών».