Στην Τήλο ο Ν. Παππάς και ο Ν. Σαντορινιός

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στην Τήλο βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παππάς και ο κ. Σαντορινιός συζήτησαν με εκπροσώπους τοπικών φορέων τα προβλήματα των κατοίκων της Τήλουσε σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο του νησιού.

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν επί τάπητος ήταν η στελέχωση του περιφερειακού ιατρείου με γιατρό και η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού. Από τη πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης υποσχέθηκαν ότι θα προσπαθήσουν να δρομολογήσουν λύσεις το συντομότερο δυνατόν.

Νωρίτερα, ο κ. Παππάς και ο κ. Σαντορινιός επιθεώρησαν τον δορυφορικό εξοπλισμό που έχει εγκατασταθεί στο νησί, στο πλαίσιο της έναρξης δωρεάν χορήγησης δορυφορικού εξοπλισμού στα νοικοκυριά των νησιών εκείνων που δεν καλύπτονται από το σήμα της Digea.

Παρόμοιος εξοπλισμός πρόκειται να τοποθετηθεί δωρεάν και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων που έχουν αδύναμο ή καθόλου τηλεοπτικό σήμα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 1.975.000 ευρώ και μεταξύ των νησιών που θα ωφεληθούν είναι η Αστυπάλαια, το Αγαθονήσι, η Κάσος η Χάλκη, οι Λειψοί, τα Ψαρά κ.α.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.