Έφτασε πριν από λίγο, με μια ώρα καθυστέρηση, στη Συναγωγή Μοναστηριωτών, στην οδό Συγγρού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Ο κ. Νετανιάχου επισκέπτεται τη Συναγωγή, με αφορμή την παρουσία του στην πόλη για την Τριμερή Συνάντηση Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ και πρόκειται να πραγματοποιήσει ομιλία.

Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ενώ παρούσα είναι και η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου. Στον χώρο βρίσκονται επίσης εκπρόσωποι τοπικών αρχών, όπως ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος φόρεσε μάλιστα το παραδοσιακό εβραϊκό κιπά.

Το "παρών" δίνουν επίσης μέλη της Ισραηλιτικής Κοινότητας της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη στο κέντρο της πόλης πορεία από μέλη κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ενάντια στην επίσκεψη Νετανιάχου, ενώ νωρίτερα ολοκληρώθηκε η δεύτερη πορεία, των μελών της ΕΔΥΕΘ και της Παλαιστινιακής Κοινότητας της πόλης, η οποία ξεκίνησε από την πλατεία Αγίας Σοφίας και ολοκληρώθηκε στη συμβολή της οδού Αριστοτέλους με την Εγνατία.

Δείτε την άφιξη του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στο βίντεο του Thestival: