Αριστείδης Φωκάς: Στείλτε ασθενοφόρα στη Θεσσαλονίκη

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Επιστολή στον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνο Καρακατσιανόπουλο έστειλε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων  Αριστείδης Φωκάς.

Στην επιστολή του ο κ. Φωκάς αφού περιγράφει την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης εξαιτίας του περιορισμένου και γηρασμένου στόλου των ασθενοφόρων αλλά και της έλλειψης προσωπικού, ζητά από τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ τη διάθεση ικανού αριθμού ασθενοφόρων στη Θεσσαλονίκη, από τη δωρεά των 143 υπερσύγχρονων οχημάτων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

«Στείλτε καινούργια ασθενοφόρα στη Θεσσαλονίκη, δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια του χρόνου για να περιμένουμε άλλο, κινδυνεύουν ζωές», κλείνει την επιστολή του ο κ. Φωκάς.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

“Κύριε Πρόεδρε,

Είμαι βέβαιος πως γνωρίζετε πολύ καλά τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, καταστάσεις ασφυκτικές, που έχουν άμεση επίδραση στην καθημερινότητα του πολίτη. Ο συρρικνωμένος και γηρασμένος στόλος των ασθενοφόρων σε συνδυασμό με τη δραματική υποστελέχωση προκαλεί ένα εκρηκτικό μείγμα και αδυνατεί, προφανέστατα, να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός πληθυσμού που αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο στο Νομό Θεσσαλονίκης, του δεύτερου μεγαλύτερου σε πληθυσμό Νομού της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, απευθύνομαι με την ιδιότητα μου ως βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης σε εσάς κύριε Πρόεδρε για να σας ζητήσω, ή πλέον καλύτερα να σας παρακαλέσω, ώστε ικανός αριθμός ασθενοφόρων από τη δωρεά των 143 νέων, υπερσύγχρονων οχημάτων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος να σταλούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και δη στη Θεσσαλονίκη.

Κατανοώ πως όλες οι Περιφέρειες της χώρας αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Πλην όμως, ξέρετε πως το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης στηρίζει, στο μέτρο του δυνατού, τις ανάγκες και όμορων Νομών, όπως για παράδειγμα της Χαλκιδικής, εκεί όπου οι ανάγκες, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, πολλαπλασιάζονται.

Κύριε Πρόεδρε,

Πλέον το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης βρίσκεται ένα βήμα πριν το γκρεμό. Στείλτε καινούργια ασθενοφόρα στη Θεσσαλονίκη, δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια του χρόνου για να περιμένουμε άλλο, κινδυνεύουν ζωές”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.