K. Γκιουλέκας: Υποβαθμίζεται ο Υγρός Στίβος της Θεσσαλονίκης – Τραγική καθυστέρηση στα έργα αναβάθμισης του Ποσειδωνίου

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Ερώτηση για την τραγική καθυστέρηση των έργων αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του Ποσειδωνίου Κολυμβητηρίου κατέθεσε σήμερα, στην Βουλή ο αν.Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, βουλευτής ‘Α Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας.

Ο ερωτών βουλευτής ζητεί να ενημερωθεί για ποιον λόγο δεν τηρήθηκε το αρχικό χρονοδιάγραμμα παράδοσης του έργου, το οποίο προέβλεπε ως καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαρτίου 2017, και για το πότε θα ολοκληρωθούν τελικά οι εργασίες.

Όπως σημειώνει ο Κ.Γκιουλέκας στην Ερώτησή του “η απίστευτη κωλυσιεργία της Γ.Γ.Α. έχει καταδικάσει ουσιαστικά έως σήμερα σε λουκέτο το Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο, το οποίο φιλοξενεί το 60% περίπου των αθλητών και των συλλόγων Υγρού Στίβου της Θεσσαλονίκης. Εδώ και οκτώ μήνες οι περίπου 12.000 αθλητές και μαθητές και οι σύλλογοι που εξυπηρετούνταν στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο αναγκάστηκαν κυριολεκτικά να «στριμωχθούν» στις πισίνες του Εθνικού Κολυμβητηρίου και του ανοιχτού κολυμβητηρίου της Νεάπολης, προκειμένου να προπονηθούν και να μην εγκαταλείψουν τα αθλήματα Υγρού Στίβου”, και τονίζει πως εξαιτίας της καθυστέρησης του έργου χιλιάδες αθλητές και οι οικογένειές τους βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με μια απίστευτη και χρονοβόρα ταλαιπωρία.

Αναλυτικά η ερώτηση:

“ΘΕΜΑ: Αναβάθμιση Εγκαταστάσεων Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου Θεσσαλονίκης

Σε μία πρωτοφανή ταλαιπωρία υποβάλλονται χιλιάδες αθλητές και αθλήτριες του υγρού στίβου στην πόλη της Θεσσαλονίκης εξαιτίας της ολιγωρίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού να ολοκληρώσει ένα απλό έργο αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του Ποσειδωνίου Κολυμβητηρίου. Η σύμβαση την οποία υπέγραψε η Γ.Γ.Α. τον Αύγουστο του 2016 με την ανάδοχο τεχνική εταιρεία για το έργο δεν πρόκειται να τηρηθεί αφού σήμερα, τέσσερις (4) ημέρες πριν τον προβλεπόμενο χρόνο παράδοσης του έργου (31 Μαρτίου 2017) δεν έχουν γίνει παρά ελάχιστες εργασίες στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο.

Η απίστευτη κωλυσιεργία της Γ.Γ.Α. έχει καταδικάσει ουσιαστικά έως σήμερα σε λουκέτο το Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο, το οποίο, με τις δύο πενήντα μέτρων πισίνες του, αποτελεί την κορυφαία αθλητική εγκατάσταση υγρού στίβου της Θεσσαλονίκης, αφού φιλοξενεί το 60% περίπου των αθλητών και των συλλόγων Υγρού Στίβου. Εδώ και οκτώ μήνες οι περίπου 12.000 αθλητές και μαθητές, και οι σύλλογοι που εξυπηρετούνταν στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο αναγκάστηκαν κυριολεκτικά να «στριμωχθούν» στην μια(1) πενηντάρα και στις δυο(2) εικοσιπεντάρες πισίνες του Εθνικού Κολυμβητηρίου και του ανοιχτού κολυμβητηρίου της Νεάπολης, προκειμένου να προπονηθούν και να μην εγκαταλείψουν τα αθλήματα υγρού στίβου. Παράλληλα, κάποιοι εξυπηρετούνται και στα διάφορα δημοτικά κολυμβητήρια τα οποία, όμως, προορίζονται και χρησιμοποιούνται, κυρίοως, από τους δημότες του κάθε Δήμου.

Οι ίδιοι οι αθλητές, αλλά και οι οικογένειές τους, βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με μια απίστευτη και χρονοβόρα ταλαιπωρία, με αποτέλεσμα σημαντικός αριθμός παιδιών να εγκαταλείπουν τα αθλήματα του υγρού στίβου. Παράλληλα, πολλοί αθλητές και αθλήτριες αναγκάζονται να μετακινούνται συνεχώς σε άλλα σημεία της Βορείου Ελλάδας (Καβάλα, Πτολεμαΐδα, Νάουσα, κλπ) τα οποία διαθέτουν κατάλληλες αθλητικές εγκαταστάσεις για την διεξαγωγή αγώνων υγρού στίβου. Αυτό συμβαίνει διότι περίπου 100 αγώνες υγρού στίβου που είχαν ορισθεί να διεξαχθούν στο Ποσειδώνιο ακυρώθηκαν εξαιτίας της καθυστέρησης του έργου αναβάθμισης των εγκαταστάσεών του. Αυτό το γεγονός δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση αφού οι αθλητές και οι αθλήτριες επιβαρύνουν οικονομικά τις οικογένειές τους και χιλιάδες άνθρωποι μετακινούνται σε άλλες πόλεις με ό,τι αυτό σημαίνει για την ασφάλειά τους.

Οι Σύλλογοι Υγρού Στίβου της πόλης έχουν, ήδη, εκφράσει την απελπισία και την αγανάκτησή τους για την κατάσταση και προειδοποιούν, εδώ και μήνες, ότι η καθυστέρηση του έργου αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του Ποσειδωνίου Κολυμβητηρίου υποβαθμίζει σοβαρότατα τον Υγρό Στίβο της Θεσσαλονίκης.

Κατόπιν τούτων ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

Πότε τελικά θα ολοκληρωθούν οι εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του Ποσειδωνίου Κολυμβητηρίου;

Γιατί δεν τηρήθηκε το αρχικό χρονοδιάγραμμα παράδοσης ενός έργου ρουτίνας, το οποίο προέβλεπε ως καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαρτίου 2017;

Αληθεύει ότι, όπως πληροφορούμεθα, η ανάδοχος τεχνική εταιρεία έχει υποβάλλει αίτηση διακοπής του έργου λόγω ασυνέπειας της Γ.Γ.Α.;  Εάν ναι, τι θα γίνει με τις εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του Ποσειδωνίου και πότε αυτές θα ολοκληρωθούν;”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.