Το ακριβές ποσό που αντιστοιχεί στα οφειλόμενα δεδουλευμένα ενός εκ των δύο μηνών, τα οποία οφείλει ο ΟΑΣΘ στους εργαζομένους του, προκαταβάλλεται σήμερα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Παράλληλα, ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ Χρήστος Σπίρτζης έδωσε εντολή στο ΣΕΕΥΜΕ (Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών) να ελέγξει, εάν πράγματι θα εξοφληθούν οι εργαζόμενοι και ότι τα χρήματα δεν θα αποδοθούν σε άλλες υποχρεώσεις του ΟΑΣΘ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΥΠΟΜΕΔΙ, θα κατατεθούν στον ΟΑΣΘ 2.874.896,61 ευρώ, που είναι το ύψος των οφειλόμενων δεδουλευμένων του μηνός Ιουλίου 2016, σύμφωνα με την επιστολή (αρ. πρωτ. 9801/12-09-2016), που απέστειλε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΘ κ. Χρήστος Στεφανίδης.

Το ΥΠΟΜΕΔΙ, επίσης, αναφέρει κατηγορηματικά, ότι δεν θα επιτρέψει να διατεθεί ούτε ένα ευρώ από την αντισταθμιστική καταβολή (επιχορήγηση) προς τον ΟΑΣΘ, για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη ή υποχρέωση του Οργανισμού, πριν την εξόφληση των δεδουλευμένων προς τους εργαζομένους.

Να υπενθυμιστεί, ωστόσο, ότι οι εργαζόμενοι χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, δήλωσαν ότι δεν θα δεχτούν τη λύση καταβολής δεδουλευμένων ενός μήνα, ζητώντας να τους καταβληθεί το σύνολο των αποδοχών τους, καθώς και να εκταμιευτεί άμεσα η δόση του Οκτωβρίου και να δοθεί προκαταβολικά η δόση Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.