Με μία ευθεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε σήμερα την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία.

«Δεν έρχεστε σε αυτή την αίθουσα ως κατήγορος. Κατηγορούμενος είστε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε πως «η κοινωνία που μας ακούει σήμερα ενδιαφέρεται για το πως θα αποκτήσουμε καλύτερα σχολεία και όχι για τα ΜΜΕ. Και γι αυτό δεν θα αποπροσανατολίσω την συζήτηση».

«Η Παιδεία», συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «θα πρέπει να είναι ένα πεδίο εθνικής συνενόησης. Η προχθεσινή τραγική επέτειος της δολοφονίας του Μπακογιάννη μας έδειξε πόσο καλό είναι να παραμερίζουμε τις διαφορές μας. Εχω ζωντανή την εικόνα της Βουλής εκείνη την ημέρα. Υψώθηκε ένα ανάχωμα δημοκρατίας. Αλλά τότε στην ηγεσία της αριστεράς ήταν ο Χαρίλαος Φλωράκης και ο Λεωνίδας Κύρκος. Τώρα είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως η ηγεσία της Αριστεράς δεν έχει αξίες και μοαδικός της στόχος είναι η παραμονή στην εξουσία. «Στόχος μου είναι να αναδείξω το μέγεθος της καταστροφής που συντελείται στην παιδεία από μια βαθιά ιδεοληπτική κυβέρνηση», πρόσθεσε, ενώ «σκοπός του κ. Τσίπρα είναι να διχάσει και στην Παιδεία».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε πως στην Παιδεία «υλοποιείται μια στρατηγική διάβρωσης και αποδόμησης των στρατηγικών που είχαν υλοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια. Καταφέραμε να μετατρέψουμε την παιδεία σε ένα πεδίο συναίνεσης και όχι αντεγκλήσεων. Τον Αύγουστο του 2011 η Ν.Δ. υπερψήφισε το Νόμο Διαμαντοπούλου. Και παρά τις διαφωνίες που υπήρχαν με το νόμο Γιαννακου η Ν.Δ. αναζήτησε συναινέσεις».

Μάλιστα, το χαρακτήρισε «τολμηρό βήμα» από πλευράς της Ν.Δ. «που εκσυγχρόνιζε την παιδεία και επανέφερε την κοινή λογική».

Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντάς τον ως «ηγέτη καταλήψεων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων». «Καταλαβαίνω ότι όλοι είμαστε προϊόν των βιωμάτων μας. Δεν με ενδιαφέρουν οι επιλογές που κάνατε ως μαθητής και φοιτητής. δεν ξεχάσατε τίποτα από αυτα που κάνατε και δεν μάθατε και τίποτα. Ακούμε τα ίδια κλισέ συνθήματα που ξεπέρασε η ιστορία», ανέφερε.