Στη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση συζητά με την Εκκλησία σε πνεύμα σεβασμού, αλλά και διακριτών ρόλων προχώρησε μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην κόντρα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες, με αφορμή το μάθημα των θρησκευτικών.

«Σεβόμαστε την Εκκλησία, αναγνωρίζουμε την αδιαμφισβήτητη θέση της στη ζωή του ελληνικού λαού», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

 «Τα θρησκευτικά πρέπει να διδάσκουν τη θρησκευτικότητα ως στοιχείο της κοινωνικής πραγματικότητας».

«Αναγνωρίζουμε στην πλειονότητα των ιεραρχών το σημαντικό τους ρόλο στο προσφυγικό - Στην πλειονότητα επαναλαμβάνω», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας

«Λειτουργούμε με βάση τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους. Θα ήθελα να ακούσω τι θέση παίρνουν τα κόμματα σε αυτό», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας

Παράλληλα αναφερόμενος στις αλλαγές στην Παιδεία τόνισε: «Δεν είστε με την ποιότητα, αλλά με συγκεκριμένα συμφέροντα και στο χώρο της εκπαίδευσης, είπε απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης που άσκησαν προηγουμένως κυβερνητική εξουσία».

«Βασικός στόχος, να οδηγήσουμε σε ένα σύστημα που θα οδηγεί τους μαθητές στο πανεπιστήμιο χωρίς πανελλαδικές εξετάσεις», είπε ο πρωθυπουργός.