Σφοδρή επίθεση εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων εξαπέλυσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Θεανώ Φωτίου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Σμύρνη, η κ. Φωτίου, πριν μερικές ημέρς, έβαλε κατά των δημοσίων υπαλλήλων λέγοντας ότι «δεν κάνουν τίποτα και υπονομεύουν την κυβέρνηση».

Ανέφερε, μάλιστα, ότι μόνο το 25% στο υπουργείο της είναι νέοι «άνθρωποι που ξέρουν γράμματα και με βοηθούν». Ένα ακόμη 25% που είναι διευθυντικά στελέχη, τους κατηγορεί ότι την υπονομεύουν.

Κάποιοι μάλιστα, όπως λέει, στέλνουν από μόνοι τους εγκυκλίους για τις οποίες και η ίδια εκ των υστέρων, απορεί... «Αν δεν είχα νομικούς συμβούλους δίπλα μου, για αυτά που μου φέρνουν να υπογράψω θα πήγαινα φυλακή», προσθέτει.

Με αφορμή αυτές τις δηλώσεις της κυρίας Φωτίου οι υπάλληλοι του υπουργείου που προΐσταται, έκαναν στάση εργασίας, εκφράζοντας την απογοήτευση τους από τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Θεανώς Φωτίου.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι του υπουργείου η κ. Φωτίου, ουσιαστικά είπε ότι: «δεν κάνουν τίποτα οι δημόσιοι υπάλληλοι στα υπουργεία και οτι στο υπουργείο που μας ξέρει έναν-έναν, το 15% δουλεύουμε και οι υπόλοιποι την υπονομεύουν».

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την κ. Φωτίου για την στάση της, χαρακτηρίζοντας την απαράδεκτη και την καλούν να ανακαλέσει.

Δείτε το απόσπασμα: