Για τις τηλεοπτικές άδειες, το χρέος και την αξιολόγηση έκανε λόγο στην εισαγωγή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για την Παιδεία.

Ο  πρωθυπουργός ότι η διαπλοκή θέλει να δείξει ότι "στο σκοτάδι όλες οι αγελάδες φαίνονται μαύρες» και τόνισε: «Θέλουν να δείξουν ότι είμαστε όλοι ίδιοι, αλλά δεν είμαστε" «Το σκοτάδι της προπαγάνδας των συστημικών μέσων απειλεί να καλύψει τα πάντα» ανέφερε.

«Ήρθαμε στη κυβέρνηση για να βάλουμε τέλος στις παθογένειες», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Είπατε ότι θα γυρίσετε πίσω τα λεφτά από τις τηλεοπτικές άδειες, που τα έχει ανάγκη η ελληνικός λαός» επεσήμανε.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει στην ώρα της και έκανε αναφορά στη ρύθμιση του χρέους υπογραμμίζοντας: «Το ζήτημα του χρέους πρώτη φορά αντικείμενο συζήτησης πανευρωπαίκό και παγκόσμιο επίπεδο. Μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε καλές ειδήσεις για το χρέος».

«Υπάρχουν προϋποθέσεις να βγούμε από την κρίση. Τις επόμενες ημέρες κλείνει η πρώτη αξιολόγηση και θα δοθούν τα 2,8 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα περισσότερα θα πάνε στην αγορά», είπε.

«Η χώρα βρίσκεται σε ανάπτυξη από το γ' τρίμηνο και το 2017 μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη κοντά στο 3%. Η ανεργία είναι υψηλή αλλά μειώθηκε τέσσερις μονάδες», επεσήμανε.

Κάνοντας επίθεση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για ξεπούλημα του εθνικού πλούτου προκαλώντας γέλια και χειροκροτήματα από τη ΝΔ, καθώς χθες το βράδυ ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ που περνάνε στο υπερταμείο.

«Εμείς επιδιώκουμε απομείωση χρέους χωρίς να προσφέρουμε ανταλλαγμα την κατεδάφιση της κοινωνίας», σημείωσε.