Κυρ. Μητσοτάκης: Η υπερφορολόγηση σκοτώνει την επιχειρηματικότητα

|
THESTIVAL TEAM

«Η υπερφορολόγηση σκοτώνει την επιχειρηματικότητα» ήταν το μήνυμα που έλαβε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, από τους παραγωγικούς φορείς της Ζακύνθου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί.

«Οι πολίτες και οι επιχειρηματίες βρίσκονται σε ένα απόλυτο φορολογικό αδιέξοδο. Αδυνατούν πια να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι του Κράτους» δήλωσε, μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο της Ζακύνθου, Παύλο Κολοκοτσά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι απολύτως σαφές και ξεκάθαρο ότι η οικονομία χρειάζεται ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής, το οποίο θα στηρίζεται σε περιορισμό δαπανών και σε ταυτόχρονη μείωση των φορολογικών συντελεστών».

«Χρειάζεται, επίσης, ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής, το οποίο θα δώσει απόλυτη προτεραιότητα στην προσέλκυση – και στην στήριξη – ιδιωτικών επενδύσεων σε εκείνους τους κλάδους που η οικονομία μας έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ένας τέτοιος κλάδος, εξήγησε, είναι ο κλάδος του τουρισμού. «Ένας κλάδος ο οποίος είναι τόσο σημαντικός για το νησί της Ζακύνθου. Ένας κλάδος, όμως, που εξακολουθεί να στερείται των απαραίτητων πόρων, προκειμένου να κάνει ένα μεγάλο ποιοτικό άλμα προς τα μπρος» συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατέστησε αναγκαία τη διαμόρφωση ενός εναλλακτικού δρόμου διεξόδου από τη μεγάλη κρίση την οποία διανύουμε, προσδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην «οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης», προκειμένου η οικονομία να τεθεί σε τροχιά ανάπτυξης και να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.