Γκίκας Χαρδούβελης: Πιο πιθανό το Grexit τώρα από τον περασμένο Ιούλιο

|
THESTIVAL TEAM

Απαισιόδοξος σε ό,τι έχει να κάνει με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης, εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μάλιστα επανέφερε και το… Grexit στην κουβέντα, υποστηρίζοντας πως: “Δυστυχώς η πιθανότητα του Grexit είναι πολύ μεγαλύτερη τώρα από ότι τον περασμένο Ιούλιο. Τότε το σενάριο ήταν πολιτικό, τώρα βασίζεται σε οικονομικά δεδομένα”.

Ο κ Χαρδούβελης είπε ότι μάλλον το 2016 θα κλείσει με ύφεση περίπου στο -0,1% και προέβλεψε ότι αν κλείσει η αξιολόγηση το πιο καλό σενάριο που αναμένει ο ίδιος είναι το 2020 να έχουμε ΑΕΠ ύψους 200 δις όπως θα είχαμε το 2016 αν δεν διακοπτόταν, λόγω των εκλογών, το δικό του πρόγραμμα το 2014.

Όπως ανέφερε ο κύριος Χαρδούβελης «η απαίτηση των δανειστών για τα προληπτικά μέτρα οφείλεται ίσως στο ότι δεν μας εμπιστεύονται ή ότι φοβούνται μην πάρουμε “Μικυ Μαους” μέτρα στο ασφαλιστικό όπως έλεγε ο κ Τόμσεν και περιμένουν να δουν την απόδοσή τους».

“Φοβάμαι περιπέτειες” πρόσθεσε επισημαίνοντας και το γεγονός ότι φεύγουν από τη χώρα σημαντικές εταιρίες. Όπως είπε ο κ Χαρδούβελης “αν δεν κλείσει η αξιολόγηση κινδυνεύουν να μην πληρωθούν 3 δισ. ομόλογα της ΕΚΤ και η άμεση συνέπεια θα είναι να κόψουν τον ELA στις Τράπεζές μας”.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.