"Ναι" ήταν τελικά η απάντηση του γερμανικού κοινοβουλίου (Μπούντεσταγκ) στο δεύτερο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα, όπως δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος στο ...
Reuters. Τα επίσημα αποτελέσματα δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμα. Όταν ανακοινωθούν τότε θα διαπιστώσουμε πόσοι ήταν εκείνοι οι βουλευτές που δεν στήριξαν την βοήθεια στη χώρα μας.

Νωρίτερα η Μέρκελ στην ομιλία της στην Βουλή κάλεσε τους βουλευτές της Μπούντεσταγκ να εγκρίνουν το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, τονίζοντας ότι κάθε άλλη επιλογή είναι "ανεύθυνη" καθώς είναι "ανυπολόγιστοι" οι κίνδυνοι που συνδέονται με μια πτώχευση της Ελλάδας.

"Οι κίνδυνοι εάν γυρίσουμε την πλάτη στην Ελλάδα θα είναι ανυπολόγιστοι", τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος απευθυνόμενη στους βουλευτές.

Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες στη γερμανική οικονομία, στην Ιταλία, την Ισπανία, σ΄ολόκληρη την ευρωζώνη και σ' ολόκληρο τον κόσμο". τόνισε η Μέρκελ.

"Δεν μπορώ να μπω σε περιπέτειες, δεν μού το επιτρέπει ο όρκος μου", υπογράμμισε.

Η γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε ότι η κυβέρνησή της δε βλέπει "την ανάγκη για συνομιλίες σχετικά με την ενίσχυση των μηχανισμών στήριξης, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (MES) που θα το διαδεχθεί.

Ομως, προειδοποίησε ότι πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα της επιχείρησης απομείωσης μέρους του χρέους που άρχισε η Αθήνα για να πάρουμε τελική απόφαση για το θέμα.