Απορρίπτει ο Ευάγγελος Βενιζέλος τις «ιδέες» του Ανδρέα Λοβέρδου περί μετεκλογικής συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία, και μάλιστα - δυνητικά - με πρωθυπουργό...
τον Αντώνη Σαμαρά. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης όχι μόνο «άδειασε» τον υπουργό Υγείας, αλλά ουσιαστικά έριξε γέφυρες προς τα αριστερά.
Η αντίδραση Βενιζέλου στις δηλώσεις Λοβέρδου έγινε με σχόλιο συνεργατών του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Κατά τους συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, «οι μεγάλες στρατηγικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ και άρα της δημοκρατικής παράταξης, και κυρίως οι απαντήσεις σε ερωτήματα όπως "από ποιον και προς ποια κατεύθυνση θα κυβερνηθεί η χώρα", θα διατυπωθούν με μεγάλη σαφήνεια προεκλογικά, αλλά ως αποτέλεσμα μιας συλλογικής επεξεργασίας η οποία θα γίνει άμεσα, μετά την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Σε κάθε περίπτωση η πρόταση θα είναι εθνικά υπεύθυνη, πολιτικά συγκεκριμένη, ολοκληρωμένη και προοδευτική».
Το σχόλιο των συνεργατών του κ. Βενιζέλου έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης όχι μόνο δεν είχε εγκρίνει τη σχετική «πρόταση» διακυβέρνησης του κ. Λοβέρδου, αλλά ούτε καν τη γνώριζε. Επιβεβαιώνει επίσης την ενόχλησή του και το γεγονός ότι έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών εκ μέρους κορυφαίων στελεχών, οι οποίοι απευθύνθηκαν σε αυτόν με το ερώτημα «αν ο Λοβέρδος μίλησε εξ ονόματός του».