Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις που κάνει το "Έθνος της Κυριακής", σχετικά με τους βουλευτές που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Ορισμένοι φέρεται να φυγάδευσαν χρήματα ακόμη και από την τράπεζα που βρίσκεται μες τη Βουλή...

Οι έλεγχοι του υπουργείου Οικονομικών έδειξαν οτι περισσότερα απο 40 πολιτικά πρόσωπα βρίσκονται στη λίστα με τα εμβάσματα του εξωτερικού. Σύμφωνα με το "Εθνος της Κυριακής" πρόκειται για καταθέσεις ύψους πάνω απο 100.000 ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι οι πολιτικού που φυγάδευσαν τα χρήματα μέσω του υποκαταστήματος τράπεζας που βρίσκεται μέσα στο κοινοβούλιο!
Η ταυτοποίηση των πολιτικών έγινε απο τις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών οι οποίες προχώρησαν σε διασταυρώσεις των εμβασμάτων που συγκέντρωσαν απο τις τράπεζες με τον ΑΦΜ, τα στοιχεία ταυτότητας και τη διεύθυνση της κατοικίας αποστολέα.
Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, απο τους ελέγχους εντοπίστηκαν πολιτικοί που απο το 2009 μέρχι και πέρυσι έβγαλαν σε τράπεζες του εξωτερικού ποσά πάνω απο 100.000 ευρώ ο καθένας. Τώρα, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα προχωρήσουν σε αντιπαραβολή των εμβασμάτων με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και το πόθεν έσχες, για να ελεγχθεί κατα πόσο τα χρήματα που φυγάδευσαν δικαιολογούνται απο τα δηλωθέντα εισοδήματα και την περιουσιακή τους κατάσταση ή αποτελεί προϊόν φοροδιαφυγής.

Πληροφορίες: ethnos.gr, newsit.gr