Για την επίθεση που δέχτηκε με αφορμή την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στην οποία αναφέρεται ότι το πρώην 424 δεν είναι η βέλτιστη επιλογή για τη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων,  τοποθετήθηκε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, πρύτανης του ιδρύματος, Αχιλλέας Ζαπράνης.

"Είμαι ρατσιστής...Το παραδέχομαι...Τι άλλο μπορείς να πεις όταν η λάσπη σε καλύπτει ολόκληρο! Όσοι με ξέρουν γνωρίζουν το τι είμαι. Γνωρίζουν επίσης ότι ο καλύτερος μου φίλος, ο κουμπάρος μου και ο νονός του μοναχογιού μου είναι Άραβας. Τόλμησα να πω ότι δεν είναι βέλτιστη επιλογή ένα κέντρο μετεγκατάστασης δίπλα σε ένα χώρο με 5000 χιλιάδες παιδιά. Λάθος μου! Με ταύτισαν με τον Μητροπολίτη Άνθιμο. Τιμή μου και αυτό! Γιατί τον σέβομαι και τον εκτιμώ. Αφού επί δύο χρόνια η «πολιτική των ανοιχτών συνόρων» της Τασίας μας έφερε εδώ, αυτός που λέει το αυτονόητο είναι ρατσιστής... ΕΛΕΟΣ!", αναφέρει ο κ. Ζαμπράνης.

Να σημειωθεί πως η πρόταση για δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στο πρώην 424,  έγινε από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και συμπεριελήφθη στις προτάσεις της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.