Τις επικριτικές δηλώσεις του Χάρη Θεοχάρη για το Ποτάμι σχολίασε με αιχμηρό τρόπο ο βουλευτής του κόμματος Γρηγόρης Ψαριανός.

«Ο κατάλληλος να μιλήσει για το Ποτάμι τώρα είναι ή ο Σταύρος Θεοδωράκης ή ο Χάρης Θεοχάρης; Η συζήτηση όλη ξεκίνησε από τις τοποθετήσεις σε δύο διαφορετικές μάλιστα συνεντεύξεις του κ. Θεοχάρη. Μάλιστα η αποστροφή ότι "το Ποτάμι τελείωσε" και επίσης ότι "θα πάω στο συνέδριο να καταγγείλω" εγώ αν ήμουνα σε ένα οποιοδήποτε παλιό κόμμα ή σε ένα κίνημα τι νόημα έχει να πάω στο συνέδριο να καταγγείλω, αν έχω αποφασίσει ότι για μένα τέλειωσε;

Όταν τελειώνει κάτι μέσα σου σηκώνεσαι και φεύγεις. Αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο προκαλεί βέβαια μια αναταραχή εσωτερική εν όψει συνεδρίου», είπε ο κ. Ψαριανός σε δηλώσεις του στα Παραπολιτικά FM.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο διαγραφής του κ. Θεοχάρη, ο. Ψαριανός είπε: «Διαγραφές έκανε ο Κ. Κολιγιάννης, ο Α. Παπανδρέου, το πολιτικό γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, πιο εκσυγχρονιστικές διαγραφές έκανε ο Φ. Κουβέλης αλλά το να πεις ότι διαγράφω τον τάδε επειδή δεν ψήφισε αυτό ή επειδή διαφώνησε με εκείνο αυτά τα συζητάς πολιτικά και λύνονται πολιτικά. Άρα δεν υπάρχει».

Παράλληλα, τόνισε ότι το Ποτάμι «δεν έγινε ούτε για να παίρνει 3% και να ζει με μια αγωνία αν θα έχει 2,5% ή 3,5% ούτε για να κυβερνήσει τη χώρα. Το Ποτάμι συγκροτήθηκε σαν κάτι καινούργιο, σαν μια φρεσκαδούρα στο χώρο της πολιτικής για να προκαλέσει την συμπαράταξη δυνάμεων που έχουν κοινούς στόχους. Μακριά από διάφορα κλισέ, από συντεχνίες και από τσιτάτα. Αν είχαμε κάνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις από το 2010 τώρα θα συζητούσαμε για τα προβλήματα άλλων χωρών αλλά δεν κάναμε τίποτα».