"Βεβαίως τώρα, η Ελλάδα κάνει ό,τι μπορεί για το προσφυγικό παρά τα λάθη του πρώτου 8μηνου, όπως η κατάργηση της Αμυγδαλέζας ή ο μη διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών δήλωσε στον ''focus fm'' της Θεσσαλονίκης η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

"Η FYROM είναι εκτός Σέγκεν μπορεί να κάνει ότι θέλει" τόνισε η κ. Μπακογιάννη, αναφορικά με το κλείσιμο των συνόρων για τους Αφγανούς μετανάστες, υπογραμμίζοντας πως "ο μεγάλος μας αγώνας είναι να μην φύγουμε από τη Σέγκεν."

"Την κριτική μας ως Νέα Δημοκρατία θα την κάνουμε στο εσωτερικό, αλλά προς τα έξω θα δώσουμε μάχη για το προσφυγικό. Το να βρίσκεται η Ελλάδα τόσο απομονωμένη είναι τεράστιο πρόβλημα", επεσήμανε η κ. Μπακογιάννη:

"Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κάνει τίποτα το υπ. εξωτερικών, όσον αφορά τις κινήσεις της Αυστρίας. Δεν μπορεί ως ευρωπαϊκή χώρα να ακολουθεί αυτήν την πολιτική, είναι βαρύτατη απρέπεια εκ μέρους τους. Θα έπρεπε ο κ. Κοτζιάς να κινήσει γη και ουρανό να μιλήσει στον ξένο Τύπο, να πάρει σβάρνα τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και να κάνει το θέμα μεγάλο."

Αναφορικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας η κ. Μπακογιάννη δήλωσε: "Μόνο ο Τσίπρας και ο Τσακαλώτος λένε ότι θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα. Άλλοι υπουργοί είτε κλαίνε, βλέπε Σπίρτζης, είτε λένε ότι δεν θέλουν να το εφαρμόσουν, όπως ο Δρίτσας, και το μόνο που καταφέρνουν, είναι να μεγιστοποιούν έτσι τη μαυρίλα. Φως θα έρθει μόνο αν έρθουν ιδιωτικοποιήσεις, λεφτά στα Ταμεία, κτλ., είναι ολόκληρη αλυσίδα."

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η κ. Μπακογιάννη εμφανίστηκε αντίθετη, σημειώνοντας ότι "ο λαός πλήρωσε πολύ ακριβά τις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις του 2015. Δεν θα ήμουν σοβαρή αν έλεγα να ξαναπάμε σε εκλογές άμεσα. Αν ο κ. Τσίπρας χάσει τη δεδηλωμένη, τότε θα ακολουθηθούν οι συνταγματικές διαδικασίες, και αν δεν τελεσφορήσουν, τότε θα οδηγηθούμε σε εκλογές", κατέληξε η κ. Μπακογιάννη.