Συναγερμός έχει σημάνει στο Μέγαρο Μαξίμου. Την ώρα που ο πρωθυπουργός έχει στραμμένο το βλέμμα του στη σημερινή συνάντηση με τους αγρότες.

Από την κυβέρνηση εξακολουθούν να κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους σε σχέση με την αντιπρόταση που θα παρουσιαστεί στους αγρότες. Σύμφωνα με πληροφορίες του news247m to pl;ano αναμένεται να κινείται τουλάχιστον σε τρεις άξονες:

- Η εθνική σύνταξη θα διαμορφώνεται ανάλογα με τις εισφορές που θα καταβάλει ο κάθε ασφαλισμένος. Μικρότερο ποσό εισφορών θα σημαίνει αυτόματα μικρότερη σύνταξη με τις πληροφορίες να μιλούν για τρεις διαφορετικές ασφαλιστικές κατηγορίες. Η υψηλότερη αναμένεται να κυμανθεί στο 20% του εισοδήματος.

- Εξετάζεται διεύρυνση της μεταβατικής περιόδου για δυο επιπλέον χρόνια (μέχρι το 2021) για τις ανώτερες ασφαλιστικές εισφορές του 20%.
Αναμένεται να κυμανθούν:
10% για το 2017-2018
15% για το 2019-2020
20% για το 2020-2021

- Τα κυβερνητικά στελέχη δεν αποκαλύπτουν τις προθέσεις τους σε σχέση με τον ΟΓΑ με ορισμένους κύκλους να τονίζουν πως δεν μπορεί ο ασφαλιστικός φορέας να προχωρήσει αυτόνομος. Οι πληροφορίες, πάντως φέρουν να εξετάζεται ένα ειδικό καθεστώς που θα αφορά το μη συνταξιοδοτικό κομμάτι.