Κόντρα Παρασκευόπουλου – Ζωής για το ΕΣΡ (VIDEO)

|
THESTIVAL TEAM

Αντιπαράθεση προκάλεσε στη γενική συνέλευση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών η υπερψήφιση της τροπολογίας για την αδειοδότηση των καναλιών από την κυβέρνηση και όχι το ΕΣΡ. “Εάν το Σύνταγμά μας έχει μια πρόβλεψη για την αδειοδότηση η οποία προϋποθέτει ύπαρξη ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου και ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο δεν υπάρχει τότε η λύση που πρέπει να δώσει η δικαιοσύνη είναι η λύση της επιείκειας. Θα πρέπει ο εφαρμοστής να δράσει σαν να ήταν ο ίδιος νομοθέτης τη στιγμή που άλλη λύση από το γράμμα του νόμου δεν προκύπτει”, είπε ο πουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Η τοποθέτηση του κ. Παρασκευόπουλου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της πρώην προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία τόνισε: “Είναι ψευδές και πραγματικά οχληρό, να ισχυρίζεστε ότι δεν υπάρχει Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ενώ γνωρίζετε ότι η κυβέρνηση έπαυσε όλα τα μέλη, όλα τα εν ενεργεία μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης”, τόνισε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ανέφερε ότι το κόμμα του δεν προστατεύει κανέναν καναλάρχη, αλλά αντί να μπαίνουν κριτήρια για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών “ο χασάπης πρωθυπουργός λέει τόσες άδειες”.

Ο Μάκης Βορίδης από τη ΝΔ τόνισε από την πλευρά του ότι οι δικαστές του ΣτΕ που θα κρίνουν το θέμα θα το εξετάσουν σε βάθος. 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.