Μέσω Twitter σχολίασε το ταξίδι του στην Κύπρο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος μάλιστα και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Συγκεκριμένα έγραψε στην ανάρτησή του: «Η Κύπρος, που πηγαίνω σήμερα, ας αποτελέσει παράδειγμα εξόδου από την κρίση για την ιδεοληπτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Τη Δευτέρα, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα έχει σειρά επαφών με την πολιτική ηγεσία της Μεγαλονήσου ώστε να ενημερωθεί για το Κυπριακό, με την ελπίδα ότι μία επανενωμένη Κύπρος, «χωρίς παρωχημένες εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα τρίτων», πλήρες μέλος της ΕΕ, «δίχως αποκλίσεις από το κοινοτικό κεκτημένο», θα είναι παράγοντας ασφαλείας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στις 12:30 ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ενώ το πρωί, στις 8:30, θα έχει επαφές με τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου.

Ο αρχηγός της ΝΔ θα συναντηθεί με τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών δυνάμεων του νησιού, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και του Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού.