Την αισιοδοξία ότι θα επικρατήσει τελικά η λογική, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα στον Realfm 97,8 αναφορικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών και τις διεκδικήσεις τους.

«Εγώ προέρχομαι από κινήματα και θεωρώ κάθε φορά, ότι έστω κι αν υπάρχει μια υπερβολή στις πρωτοβουλίες που παίρνονται, η κοινωνία δεν πρέπει να είναι μία παθητική κοινωνία. Πρέπει λοιπόν η κοινωνία να αναδεικνύει τα προβλήματα που θεωρεί ότι δεν αντιμετωπίζονται ενδεχομένως με τον τρόπο που η ίδια αντιλαμβάνεται…» τόνισε ο κ. Κουρουμπλής υπογραμμίζοντας: «Η κυβέρνηση πιστεύω ότι έχει ανοιχτά τα αυτιά της».

«Πιστεύω ότι τελικώς θα υπάρξει ένας καλός αφουγκρασμός από την κυβέρνηση όλων αυτών των διαμαρτυριών και θα βρεθεί ο κοινός τόπος» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι «το ασφαλιστικό δεν έχει ιστορία 5 ετών» υποστηρίζοντας ότι «από τη διαχείριση των ταμείων έπρεπε να πάνε φυλακή πολλοί πρόεδροι και στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».