Μια ερώτηση ενός δημοσιογράφου που εργάζεται στο "Πρώτο Θέμα" στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για το ασφαλιστικό ήταν αρκετή για να ανάψουν τα αίματα.

Πιο συγκεκριμένα ρώτησε τον Γιώργο Κατρούγκαλο με κάπως... ειρωνικό τρόπο για το ασφαλιστικό και για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, που ποτέ δεν έφερε η κυβέρνηση και η έκρηξη του υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ήταν μεγάλη, χαρακτηρίζοντας το Μέσο "ναυαρχίδα της παραπληροφόρησης".

Διαβάστε αναλυτικά τη στιχομυθία των δύο αντρών:

K. Π. - «Πότε θα δούμε ή πότε θέλετε εσείς να καταθέσετε αυτό το τόσο καλό νομοσχέδιο για να το δούμε πλήρως σε λεπτομέρεια για να ψηφιστεί στη Βουλή. Σχετικά με την εθνική σύνταξη, εκείνο το άλλο που λέγαμε ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το έχουμε ξεχάσει».

Γ.Κ. - Ευχαριστώ για την ερώτησή σας. Είδα σήμερα το ρεπορτάζ που έχετε από τις επαφές που έγιναν χθες με τα τεχνικά κλιμάκια. Με χαρά διαπιστώνω ότι ακολουθείται την βασική γραμμή της εφημερίδας σας να είναι η ναυαρχίδα της παραπληροφόρησης και να μην γράφει σχεδόν ποτέ την αλήθεια. Επ' ευκαιρία της ερώτησής σας να σας πω ότι, όλα όσα γράφετε σήμερα το ρεπορτάζ σας είναι καθαρά ψεύδη. Τίποτα από αυτό δεν έγινε από όσα γράφει σήμερα η εφημερίδα σας στο ηλεκτρονικό ρεπορτάζ. Ως προς την εθνική σύνταξη σας είπα προηγουμένως. Ως προς το πότε θα κατατεθεί το νομοσχέδιο αφορά προφανώς την πορεία της διαπραγμάτευσης θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα ολοκληρωθεί με θετικό τρόπο μέσα στην επόμενη εβδομάδα επομένως θα κατατεθεί. Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα το προχωρήσουμε. Είναι ένα από τα βάρη που έχουν πέσει στους ώμους της Θεανώ Φωτίου.

K. Π. - Θα μας κόψετε και το ρεπορτάζ; Αν δεν ήταν ακριβής η πληροφορήση να μπορούσατε να περιοριστείτε στην αποκατάσταση αυτού του οποίου μόλις αναφέρατε ότι ενώ περιορίζεστε να πείτε τα υπόλοιπα, ως προς αυτό δεν προκύπτει, δεν ισχύει κατά τη γνώμη σας.

Γ.Κ. - Αν ήμουν σίγουρος για την καλή σας πίστη, θα το έκανα.