Μητσοτάκης: Η λύση του Κυπριακού πρέπει να λύσει την παράνομη κατοχή

|
THESTIVAL TEAM

Η λύση του Κυπριακού πρέπει να θεραπεύσει πλήρως την κατάφωρη αδικία της παράνομης κατοχής, τονίζει σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει της συνάντησής του με τον Νίκο Αναστασιάδη τη Δευτέρα.

Σε συνέντευξη του στον ανταποκριτή του Κυπριακού Πρακτορείου στην Αθήνα, ο κ. Μητσοτάκης παραδέχεται μεν ότι η οικονομική κρίση έχει πλήξει τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας, όμως δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει αυτό να επιδράσει στην αποφασιστικότητα της Αθήνας να προωθήσει τα εθνικά της συμφέροντα, «με πρώτο βέβαια το Κυπριακό».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζει την ελπίδα ότι μία επανενωμένη Κύπρος, «χωρίς παρωχημένες εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα τρίτων», πλήρες μέλος της Ε.Ε., «δίχως αποκλίσεις από το κοινοτικό κεκτημένο», θα είναι παράγοντας ασφαλείας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αναφέρεται τέλος, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, σε μια θετική δυναμική στις συνομιλίες, εκφράζοντας την ελπίδα να διατηρηθεί και να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

«Εδώ, μεγάλη ευθύνη έχει η Τουρκία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η πλήρης εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από το Κυπριακό.

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.