Τις ενστάσεις του όσον αφορά τον χώρο του Κέντρου Φιλοξενίας προσφύγων στο Ωραιόκαστρο εξέφρασαν ο δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος και ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης στον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή σε συνάντηση που είχαν σήμερα στο ΥΜΑ-Θ.

"Θέσαμε για ακόμη μια φορά τις ενστάσεις μας για τον χώρο ο οποίος είναι ακατάλληλος και επικίνδυνος και ο υπουργός υποσχέθηκε ότι σύντομα η κυβέρνηση θα πάρει πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί το θέμα", τόνισε στο Thestival.gr μετά τη συνάντηση ο κ. Φωτόπουλος, ενώ πρόσθεσε ότι ενδεχομένως να εξεταστεί και η ανεύρεση νέου χώρου.

Υπενθυμίζεται ότι το κέντρο φιλοξενίας θα βρίσκεται στα διοικητικά όρια του δήμου Ωραιοκάστρου, ενώ όπως είπε ο κ. Φωτόπουλος, θα είναι και στην "αγκαλιά" του Δήμου Δέλτα.

Από την πλευρά του ο κ. Γαβότσης αρκέστηκε να δηλώσει ότι δεν υπάρχει θέμα στρατοπέδων. Ο υπουργός εσωτερικών, κ. Κουρουμπλής, χαρακτήρισε πελώριο και παγκόσμιο το ζήτημα της μετανάστευσης, υπογραμμίζοντας ότι θέλει νηφάλια διαχείριση και πρέπει να λυθεί στην πηγή του. "Πρέπει η χώρα να ομονοήσει και να βρούμε όλοι κοινό τόπο ώστε να έχουμε τις λιγότερες επιπτώσεις", ανέφερε για το θέμα ο κ. Κουρουμπλής.

Δείτε το VIDEO του Thestival.gr: